PAMETNI TELEFONIAndroid 14 (beta 1) – dostupna za Pixel modele / Preuzmite!

Android 14 (beta 1) – dostupna za Pixel modele / Preuzmite!

Koliko smo puta pisali o Androidu 14 i sada ga napokon možemo iskušati. Dobro za testirati ga je ipak prije potrebno ispunjavati neke uvijete.

Apple iOS 17 – odiše prilagodbom i donosi šest godina podrške

Jedan od glavnih uvjeta je da se ima neki (aktualni) Google Pixel pametni telefon. Kako to već obično biva iz godine u godinu „osvježava” svoje Pixel telefone s prvim „beta verzijama” nadolazećih Android sustava.

Tako i ove godine imamo prilike doticati se prve bete ( broj 1 ) za Android 14. Naravno potrebno je biti u „Beta programu” jer kako je to bio slučaj i protekle godine i ove Google pruža iskušavanje Androida 14 ali uz „ulazak” unutar beta programa „Android 14 Beta”.

Vivo X90 Pro stiže u Hrvatsku

Ako imate Pixel pametni telefon i prijavljeni ste unutar Android 13 Beta programa, Google vam pruža mogućnost „prelaska” na Android 14 Beta – bez da izgubite ikakve podatke.

tekst2sl2 5

Ipak potrebno je osobito naglasiti ako koristite Pixel telefon kao glavni (primarni) možda je ipak bolje da izbjegnete ovu prvu Beta 1 nadogradnju jer ona zna biti malo „problematična”.

Opa, Xiaomi 13 Ultra fotografije izgledaju spekakularno!

Sam Google tu je naveo kako u prvim verzijama ima još dosta nepravilnosti u radu te ako koristite Pixel kao jedini (primarni) telefon, savjet je da se ova „Android 14 – beta 1” ne instalira.


tekst2sl3

Već da se pričeka određeni period (nekoliko mjeseci) kako bi se sve nepravilnosti „dodatno ispeglale” unutar narednih „beta” nadogradnji unutar preostalih mjeseci.

Opa, Xiaomi 13 Ultra fotografije izgledaju spekakularno!

Sam postupak ulaska u „Android 14 Beta” program posve je jednostavan i skidanje „prve bete” na svoj Pixel pametni telefon. Za početak potrebno je ispunjavati jedan uvjet. A on glasiti da je potrebno imati jedan od „podržanih Pixel telefona”:

• Pixel 4a (5G)


rn12 970x250 hr

• Pixel 5

• Pixel 5a

• Pixel 6

• Pixel 6 Pro

• Pixel 6a

• Pixel 7

• Pixel 7 Pro

Ako posjedujete jedan od tih Pixel modela, sva svojim internetskim preglednikom (na Pixel telefonu) otiđite na „Android 14 Beta”. Ondje će biti potrebno kliknuti na „Pogledaj uređaje koji ispunjavaju uvjete” (View your eligible devices).

Xiaomi 13 Ultra – „ubojica” aktualnih flagship telefona / [Foto]

Nakon što se klikne na navedenu poveznicu, otvara se novi prozor gdje je potrebno odabrati Pixel telefon koji vi imate. Nakon drugog koraka, jednostavno dalje pratite korake.


tekst2naslovna

Treći korak dovodi nas do početka i ulaska u sam „Android 14 Beta” program. Ako već koristimo Android 13 Beta” – Google će to prepoznati i ponuditi nam „bezbolni” prelazak na Android 14 Beta.

Apple iPhone 15 Pro – na slikama / (maketi) uživo

Ako niste prije koristili Android 13 Beta, bit će vam ponuđeno odmah (i jedino) Android 14 Beta. Stoga ako imate Pixel telefon a želite iskušati Betu nadolazećeg Android 14, svakako nam javite dojmove.


tekst2sl1

Ako se ne želite s time „igrati” odnosno niste baš vični tome. Android 14 bit će predstavljen u kolovozu, te će onda svi proizvođači pametnih telefona započeti s njegovom implementacijom.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU