PAMETNI TELEFONIAndroid 14 Beta – otvara svoja vrata i ostalim uređajima

Android 14 Beta – otvara svoja vrata i ostalim uređajima

Na Google I/O 2023.konferenciji bilo je dakako riječi o nadolazećem Android 14 mobilnom operativnom sustavu. Isti nažalost (još uvijek) nije predstavljen ali stoga donosimo vrlo zanimljive informacije.

YouTube blokira „blokatore” oglasa i nudi svoje rješenje

Naime Android 14 odnosno njegov beta program ušao je u novu fazu. Fazu gdje je otvorio podršku za još nekoliko proizvođača pametnih telefona.

Novi “zaključani zaslon” imat će veće mogućnosti prilagodbe:

Moramo se prisjetiti kako su to do sada isključivo bilo: (naravno Pixel), Samsung i još neki proizvođači odnosno modeli telefona. No sada je ta „lista” proširena s još nekoliko navedenih: Nothing Phone (1), OnePlus 11, vivo X90 Pro, iQOO 11, Realme GT 2 Pro, Xiaomi 13 Pro , Xiaomi 13, Xiaomi 12T i Oppo Find N2 Flip.

eSimpa – najbolja ponuda za korisnike bonova u Hrvatskoj

Za ove modele za sada je isključivo dostupna „beta 1” Android 14 mobilne platforme. Ako imate neki od navedenih modela telefona, sve što trebate učiniti je otići na „link” i pratiti daljnje korake prelaska u „beta program”.

Pozadine će se moći “stvarati” iz Emotikona i Cinematic sadržaja:


3 6

Osim podrške za više modela telefona „beta program” i predstavila i drugu inačicu. Radi se o Android 14 beta 2 – koja sa sobom donosi mnogo više značajki i mogućnosti korištenja.

Dimensity 9200+ – veći CPU i GPU taktovi uz manju potrošnju energije

Neke od njih danas ćemo spomenuti i istaknuti. Odmah na početku potrebno je reći kako Google dolaskom „beta 2” inačice Androida 14 značajno poboljšava iskustvo korištenja Kamere.


xff 970x250 hr

Aplikacija Google Messages također dobiva Generative AI podešavanje uz Magic Compose:

Sada je tu i podrška za 10-bitne HDR slike koje su od sada još bogatije bojama. Format slike ULTRA HDR (v0.9.1) koji koristi Google od sada je u potpunosti kompatibilan s JPEG slikama.

Sony Xperia 1 V – Exmor T senzor i 4K OLED zaslon

Tako će Android 14 moći prikazati HDR slike kao SDR kada to bude potrebno. Google također donosi i podršku snimanja 10-bitne komprimirane slike na pojedinim (podržanim) uređajima.

Stvaranje wallpapera pomoću AI alata bit će stvarnost:

Android 14 će također omogućiti i aplikacijama duže vrijeme obrade za poboljšanjima slike pri uvjetima slabijeg osvjetljenja. Android 14 beta 2 donosi integriranu aplikaciju koja će se izravno brinuti za vaše zdravlje.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 biti će dostupni idući tjedan

Naravno njezino ime je „Health Connect” te kako smo naveli bit će direktno implementirana unutar Androida 14. Aplikacija će podatke o vašem zdravlju i kondiciji na vrlo intuitivan (i prikazom sadržajan način) dijeliti između drugih aplikacija.


tekst1sl2 1

Ovdje je također potrebno istaknuti kako će Health Connect. I kao još jedna novina koja dolazi s Androidom 14 a izrazito je bitno – novi dijaloški okvir koji će prikazati kada neka aplikacija želi podijeliti podatke s nekom „trećom stranom”.

Sony Xperia 10 V – baterija od 5,000mAh s težinom od 159g

Očekuje se kako će Android 14 u „stabilne vode” uploviti sa „betom 3”. A kako ističe Google još ćemo dobiti dvije nadolazeće beta inačice dok ne ugledamo finalni proizvod odnosno Android 14.


preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU