PAMETNI TELEFONIAndroid 14 donosi „zdravlje baterije” na telefone i tablete

Android 14 donosi „zdravlje baterije” na telefone i tablete

Android 13 Vs. Android 14

Android 14 predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodnu verziju operativnog sustava, Android 13. Osnovne razlike između ove dvije verzije donose poboljšanja u performansama, sigurnosti i korisničkom iskustvu.

Prvo, Android 14 donosi unaprijeđenje performansi koje korisnicima omogućuje još brži i fluidniji rad. Nova verzija operativnog sustava ima optimiziranu obradu podataka i poboljšanu reaktivnost, što rezultira bržim pokretanjem aplikacija, kraćim vremenom odziva i smanjenim kašnjenjem prilikom multitaskinga. Korisnici će primijetiti primjetno poboljšanje u glatkoći korištenja, bez ikakvih zastoja ili trzanja.

Drugo, sigurnost je jedan od ključnih prioriteta u Androidu 14. Nova verzija dolazi s naprednim sigurnosnim značajkama koje pružaju dodatnu zaštitu korisničkim podacima. Unaprijeđene metode autentifikacije, kao što su prepoznavanje lica ili otisak prsta, osiguravaju da samo ovlašteni korisnici mogu pristupiti uređaju. Također, Android 14 uvodi poboljšane mehanizme zaštite privatnosti, poput mogućnosti ograničavanja pristupa podacima aplikacija te veće transparentnosti u vezi s prikupljanjem i korištenjem podataka od strane aplikacija. Ove sigurnosne nadogradnje čine Android 14 još pouzdanijim i sigurnijim izborom za korisnike.

Android 14 – Što nam to novo donosi?

Još se jednom potvrđuje kako u svijetu tehnologija „jedni od drugih, stalno kopiraju”. Takav jedan slučaj odnosno pokazatelj imamo i danas, kada govorimo o nadolazećem Android 14 mobilnom operativnom sustavu.

Odnosno o jednoj njegovoj značajki za koju se vjeruje kako će razveseliti mnoge poklonike Android platforme. Radi se o jednoj značajki koja je već dugi niz godina prisutna na konkurentskoj iOS platformi – odnosno koju je i Apple baš osmislio.

tekst1sl1

Zasigurno već pogađate (a i pročitali ste naslov) „Zdravlje baterije” odnosno Battery Health dolazi na Android 14. Ono što već godinama imaju iPhone telefoni a od nedavno i iPad tableti, sada će biti prisutno i na Android platformi.

Ovo se ne temelji na običnim glasinama već je dostupno unutar druge po redu „Bete” Android 14 platforme. Naravno neće se ova značajka – aplikacija zvati isto kao i kod iOS platforme.

tekst2sl2

Iako još nije potvrđeno „šuška se” kako će njezino ime biti „Battery Manager” a između ostalog će donositi podatke o broju ciklusa te statusu punjenja, kao i datum proizvodnje uređaja, datuma prve uporabe, politici punjenja te „zdravlju” same baterije.

Naravno ovdje je vidljivo kako će Battery Manager sadržavati mnogo više informacija nego li je to slučaj kod iOS platforme. Gotovo smo već sada sigurni kako će „Battery Health” na Android 14 platformi prouzročiti tolike glavobolje koje za sad jedino imaju (i mogu razumjeti) vlasnici iPhone telefone i iPad tableta tvrtke Apple.

tekst1naslovna

Ovim potezom u Google-u se nadaju kako korisnici više neće imati potrebu za traženjem (i oslanjanjem) na neke aplikacije „trećih strana”, već će sve imati unutar Android platforme.

Naravno za sada je Beta 2 dostupna isključivo za Pixel modele pametnih telefona ali se nadamo kako će uskoro ista ta Beta biti dostupna za korištenje i na ostalim Android pametnim telefonima, odnosno modelima ostalih proizvođača.

tekst2sl1 4

Ako koristite Battery Health na iOS platformi koliko pridonosite važnost tog prikazanog postotak. Ili jednostavno ne marite baš previše za to? Jer dokazano je kako je taj Battery Health samo „običan marketinški trik”.

Koji bi nas non stop podsjećao kako je vrijeme za promjenu telefona, kada taj postotak padne na 90% ili manje. Jednostavno tim putem ide i Android a put je kao što svi jako dobro znamo samo čita komercijala i prodaja.

tekst2naslovna

Stoga mi na našim iPhone telefonima u redakciji, ne pridonosimo tome značajku a sigurno će tako biti slučaj kada u nađe redove „sleti” i Android 14. Ali zašto ne imate već nešto, kada se nudi – zar ne?

Pročitaj još:

HBO Max od sada je samo „Max”

Google Pixel Watch 2 prelazi na Snapdragon W5

Kako se zarađuje od TikToka

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU