PAMETNI TELEFONIApple A17 Pro na Benchmark testiranju - jezgre na 3,78GHz

Apple A17 Pro na Benchmark testiranju – jezgre na 3,78GHz

Danas počinje “predbilježba” za najnoviju iPhone 15 liniju telefona, a prodaja će započeti 22. rujna 2023. S Appleom koji uvijek postavlja nove standarde u tehnologiji, posebno u segmentu mobilnih uređaja, velika pažnja usmjerena je prema najnovijem čipsetu koji pokreće ove uređaje – Apple A17 Pro. Osim što je uklonjen “Bionic” pridjev iz naziva, Apple A17 Pro čip donosi niz impresivnih poboljšanja u performansama i radnim taktovima.

Xiaomi 13T serija donosi Europske cijene – predstavljanje 26.09.2023.

Jedna od ključnih novosti je da su iPhone 15 Pro i 15 Pro Max prvi pametni telefoni na tržištu koji koriste 3nm čipset. To predstavlja značajan korak naprijed u tehnološkom napretku, jer manji čipovi omogućavaju veću gustoću tranzistora i bolju energetsku učinkovitost. Apple A17 Pro SoC ima impresivnih 6 jezgara, s 2 jezgre namijenjene visokim performansama i 4 učinkovite jedinice. Prema tvrdnjama Applea, ovo omogućava 10% veće brzine u usporedbi s prethodnim A16 Bionic čipom.

Rezultati Geekbencha pružaju uvid u performanse A17 Pro čipa. iPhone 15 Pro postigao je iznimnih 2908 jednojezgrenih bodova i 7238 višejezgrenih bodova. U usporedbi s prethodnim iPhoneom 14 Pro, koji je ostvario rezultate od 2500 jednojezgrenih i 6400 višejezgrenih bodova na Geekbenchu, vidimo značajno poboljšanje od 16% u jednojezgrenim rezultatima i 13% u višejezgrenim rezultatima na novom iPhoneu 15 Pro.

PlayStation 5 od sada je tiši – stigao novi (značajni) update

Još jedan impresivan podatak je osnovna frekvencija od 3,78 GHz za CPU performansu jezgri unutar A17 Pro čipa, postavljajući novi standard u brzini performansi jezgri mobilnih čipseta. Za sada još nemamo informacija o radnim taktovima jezgri učinkovitosti, ali očekuje se da će biti u skladu s visokim standardima koje postavlja A17 Pro.


tekst1sl2 2

Što se tiče iPhonea 15 Pro Max, ovaj uređaj također ostvaruje impresivne rezultate na Geekbenchu, s 2846 bodova za jednu jezgru i 7024 boda za više jezgri. Također, Geekbench potvrđuje prisutnost 8 GB RAM-a, što je očekivano i ranije otkriveno u Xcodeu.

Vidi još i…


xiaomi 12t pro 20

Francuska zabranila prodaju iPhone 12 modela zbog prevelikog zračenja

S obzirom na novi 3nm A17 Pro čip i njegov potencijal za unaprjeđenje performansi i energetske učinkovitosti, izuzetno je zanimljivo vidjeti kako će se novi iPhone 15 Pro i 15 Pro Max ponašati u praksi. Apple nastavlja postavljati standarde u mobilnoj tehnologiji, a novi A17 Pro čip čini se kao još jedan velik korak prema vrhunskom mobilnom iskustvu za korisnike diljem svijeta. S nestrpljenjem očekujemo službeni datum izlaska i priliku da iskusimo sve prednosti ovih izvanrednih uređaja.


tekst1sl3 6

No vratimo se mi na “prednarudžbu” te nam odgovorite na pitanje, hotele li odmah danas “naručiti svoj iPhone 15”? Slobodno nam mišljenja pišite u komentare. Naravno znamo kako će neki ipak pričekati da “hype” prođe, te će svoj primjerak naručiti odnosno kupiti nakon nekog vremena. Ipak svoje mišljenje svakako nam javite u komentare i recite svoje mišljenje u vezi iPhone 15 serije telefona.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU