BiznisApple: App Store u EU dopušta instalaciju aplikacija trećih strana

Apple: App Store u EU dopušta instalaciju aplikacija trećih strana

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

U svjetlu nedavne “pobjede” Europske unije u standardizaciji USB Type-C priključka na iPhone telefonima, Apple se sada suočava s novim zahtjevom od strane EU – otvaranje vrata trećim stranama za instalaciju aplikacija.

Ova promjena dolazi kao rezultat primjene Zakona o digitalnim tržištima (DMA) u svibnju 2023. godine, koji je namijenjen tehnološkim divovima poput Applea kako bi osigurao poštivanje pravila tržišnog natjecanja.

Huawei 2024. godine predstavlja trostruko sklopivi pametni telefon

Apple, zajedno s drugim velikim tehnološkim tvrtkama, često se smatra čuvarom vrata svog ekosustava, ali izgleda da će se sada morati prilagoditi novim pravilima.

tekst1sl2 2tekst1sl2 2

TechCrunch izvještava da je Apple već priznao neizbježnost ovih promjena i izjavio da “očekuje napraviti” promjene u pravilima App Storea kako bi se uskladio s DMA.

Apple: iOS 17.1.1 pušten u opticaj

Promjene u jeziku Appleova obrasca 10-K za fiskalnu godinu 2023. godine jasno ukazuju na odstupanje od prethodnog stajališta tvrtke. Ova izmjena označava jasniju predanost potencijalnim izmjenama u pravilima App Storea, što ukazuje na otvaranje ekosustava za konkurenciju.


tekst1sl2

Apple navodi da će ove promjene vjerojatno utjecati na način naplate pristupa platformi, distribuciju aplikacija izvan App Storea te komunikaciju s potrošačima o alternativnim mehanizmima kupnje unutar App Storea.


foreo akcija

Rockstar: Gta VI bit će najavljen ovog tjedna

Primarni cilj DMA-a je prebaciti provedbu tržišnog natjecanja na tehnološke divove poput Applea, Googlea i Meta.

Xiaomi HyperOS ne donosi OTA nadogradnju ako postoji otključani bootloader

Specifične obveze određene ovim vratarima uključuju neometanje poslovnih korisnika u promicanju vlastitih ponuda i zabranu sprječavanja instalacija trgovine aplikacija trećih strana.


tekst1naslovna

Analitičari investicijske banke Morgan Stanley smatraju da je izmijenjeni jezik Applea potvrda skore promjene u App Storeu.

Apple prekinuo razvoj iOS 18 te macOS 15 platformi

Predviđaju da će Apple uvesti trgovine aplikacija trećih strana na uređajima u Europi, što će tvrtku dobro pozicionirati za natjecanje zbog “sigurnosti, centralizacije i pogodnosti App Storea”.

Samsung Galaxy S24 Ultra planiran u početnih 15 milijuna primjeraka

Krajnji rok za pridržavanje DMA-a je 7. ožujka 2024., a kazne za kršenja mogu doseći do 10% globalnog godišnjeg prometa, s mogućim povećanjem za ponovljene prekršaje.


tekst1sl3

Ova inicijativa mijenja krajolik tehnološke industrije u EU-u i prisiljava glavne igrače, poput Applea, na značajne transformacije kako bi se prilagodili novim pravilima tržišnog natjecanja.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU