PAMETNI TELEFONIApple iPhone 15 linija „uhvaćena” uživo – tu je USB Type-C

Apple iPhone 15 linija „uhvaćena” uživo – tu je USB Type-C

Još je do predstavljanja iPhone 15 linije pametnih telefona ostali (okvirno) malo više od tri mjeseca. Toliko smo pisali o značajkama o njihovim imenima a sada ih imamo prilike vidjeti „uživo”.

Samsung Exynos 2300 čip nalazi se unutar „misterioznog” telefona?

Dobro ne baš uživo ali ovako na slikama. Naravno riječ je o testnim modelima ali ono što nam oni otkrivaju nama je sasvim dovoljno. A otkrivaju ono sve o čemu smo pisali i isticali u svom ovom prošlom razdoblju.

S lijeva na desno: iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max), iPhone 15 Pro, iPhone 15, iPhone 15 Plus !

I da ponovno će riječ biti o četiri dostupna modela: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max). To se ostvarilo a čini se kako se ostvarilo i ono kada smo govorili kako će sva četiri modela „napokon” odbaciti Lightning priključak u korist „standardizacije” odnosno uvođenja USB Type-C sučelja.

Tesla Model Y – najprodavanije vozilo na Svijetu

Dobro svi znamo priču kako je EU pritisnula Apple prilikom donošenja te odluke (ako o tome niste čitali, jednostavno kliknite na LINK i budite u toku).

tekst2sl3 5

Kao što i sami možete vidjeti i ove će godine „Pro” modeli biti slični odnosno isti onim modelima iz iPhone 14 serije (iPhone 14 Pro te iPhone 14 Pro Max).

Xiaomi 14 Pro – dvije verzije telefona s 90W i 120W punjenjem

Ali naravno s jednom razlikom u odnosu na još uvijek aktualne iPhone 14 Pro i Pro Max modele a to je dostupnost USB Type-C sučelja. E sada ovdje jednu stvar treba razjasniti.

tekst2sl4 5
Čitava iPhone 15 linija donosi USB Type-C sučelje za sinkronizaciju i punjenje !

Ako ste mislili kako ćete dolaskom novog sučelja za sinkronizaciju i punjenje dobiti maksimalne brzine punjenja i prijenosa podataka, odmah ćemo vam reći da tome ipak neće biti tako.

Motorola Razr 40 – certifikati, renderi i pogled na neke značajke

Naime „slabiji” iPhone 15 te iPhone 15 Plus modeli imat će USB Type-C (2.1), dok će oni „jači” raspolagati s USB Type-C (Thunderbolt) jačinom prijenosa.

tekst2sl1 8

Također je bilo rečeno kako će biti nekih „ograničenja” po pitanju korištenja „ne-original” kablova ali o tome će se svakako još pisati. Ono o čemu se pisali posebice o posljednje vrijeme i posebice o „Pro” modelima – da će oni imati haptičke tipke, od toga ipak neće biti ništa.


xff 970x250 hr

Motorola Razr 40 Ultra – prikaz vrhunskog izgleda uz sve značajke

Jasno se vidi kako sva četiri modela donose „dobre stare tipke” a te haptičke značajke čini se ostat će rezervirane za iPhone 16 generaciju telefona.

Ono što je izvjesnije je Appleovo uklanjanje prekidača za isključivanje zvuka, koji se pretvara u gumb. Imat ćemo gumb iznad gumba za glasnoću, a to bi mogao biti gumb za akciju umjesto namjenskog gumba za isključivanje zvuka, sličan gumbu za akciju na Apple Watch Ultra.

Snapdragon 8+ Gen 2 uskoro bi mogao debitirati sa Kineskim modelima

Gumb Action mogao bi se programirati i mogao bi učiniti više od pukog isključivanja zvuka na ‌iPhone‌. Sam izgled „modula kamere” je isti kao i kod iPhone 14 linije telefona.


10 1

Ipak se očekuje kako će „najjači” model iPhone 15 Ultra dobiti novu periskopsku leću s do 6x optičkim zumom. Za implementaciju ove tehnologije potrebno je „dosta prostora” unutar kućišta – stoga će ova značajka isključivo biti vezana uz iPhone 15 Ultra model.

A1 ponovno po džepu udara građane – ostali operateri čekaju „pravi trenutak”

Nažalost nismo uspjeli vidjeti ove testne modele u radu ali se ističe kako će sva četiri modela imati Dynamic Island, pa im stoga jednostavno moramo vjerovati na riječ.


tekst3sl3

Iako smo svjesni kako je ovo „još daleko” od finalnog proizvoda drago nam je makar na kratko baciti pogled na iPhone 15 modele a da nisu makete ili kalupi.

Instagram stvara konkurenta Twitter-u – pokreće novu aplikaciju

Naravno o svemu ćemo više pisati tijekom i nakon održavanja WWDC 2023. konferencije kada možemo očekivati predstavljanje nadolazeće iOS 17 mobilne platforme, koja je unutar sebe „vješto skrivati značajke” upravo za nadolazeću seriju iPhone 15 pametnih telefona. Do tada nam jedino preostaje pogled na prikazane modele iPhone 15 linije – pa makar bila i riječ o testnim modelima.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU