PAMETNI TELEFONIApple prekinuo razvoj iOS 18 te macOS 15 platformi

Apple prekinuo razvoj iOS 18 te macOS 15 platformi

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

U svijetu tehnologije, rijetko kada čujemo o prekidu razvoja budućih softverskih rješenja radi popravka i ispravki bugova u trenutnim verzijama.

Međutim, iznenađujuće, upravo se takva situacija dogodila Appleu, koji je odlučio privremeno prekinuti rad na iOS 18, macOS 15, watchOS 11 i tvOS 18 kako bi se fokusirao na rješavanje problema u aktualnim softverskim platformama.

Apple: iOS 17.1.1 pušten u opticaj

iOS 17, koji je nedavno brzo došao do verzije 17.1.1, suočava se s izazovima i poteškoćama koje su potaknule Apple na radikalnu odluku.

HUAWEI WATCH GT 4 pametni sat od sada dostupan i u srebrnoj boji

Mark Gurman iz Bloomberga otkrio je da je Appleova odluka o odgodi u razvoju bila nužna kako bi se otklonile greške i nejasnoće u iOS 17.1.1 i drugim trenutnim verzijama za iPhone, iPad, Mac, nosive uređaje i Apple TV.


nasl1

Ovaj korak znači da je Apple privremeno zaustavio svoje inženjere i programere u radu na budućim platformama, dajući prioritet ispravcima nedostataka i poboljšanjima performansi trenutnih softvera.

Rockstar: Gta VI bit će najavljen ovog tjedna

Craig Federighi, viši potpredsjednik i šef softvera u Appleu, bio je ključna figura u odluci da se softverski tim usredotoči na trenutne izazove umjesto na buduće projekte.


2 32

Izvori unutar tvrtke izjavili su da je Federighijev tim pronašao značajan broj grešaka koje su bile zanemarene tijekom internog testiranja.


foreo akcija

Samsung donosi AI na Galaxy S24 seriju

Ovo otkriće potaknulo je hitnu potrebu za rješavanjem problema kako bi se osigurala stabilnost i performanse trenutnih platformi, prije nego što se krene dalje s razvojem novih.

Apple radi na vlastitoj tehnologiji baterija

Unatoč pauzi u razvoju, očekuje se da će Apple brzo vratiti svoj fokus na buduće verzije softvera, a prema informacijama, ta odgoda trajat će samo nekoliko dana. Očekuje se da će softverski tim nastaviti raditi na iOS 18, macOS 15, watchOS 11 i tvOS 18 do kraja tjedna.


nasl 1

Prošli mjesec, završene su prve M1 verzije iOS-a 18, iPadOS-a 18 i macOS-a 15, ali daljnji razvoj privremeno je pauziran kako bi se omogućilo rješavanje trenutnih izazova. Planirano je da će iOS 17.4 biti posljednje veliko ažuriranje za trenutne verzije, očekivano u ožujku.

Apple se uspješno bori s Kineskim tržištem

Ova neočekivana promjena u strategiji razvoja pokazuje Appleovu posvećenost ispravljanju grešaka i pružanju optimalnog iskustva korisnicima na trenutnim platformama prije nego što krene uvođenje novih inovacija.


10 2

Nadamo se kako će ovo “loše vrijeme” za Apple softverski razvojni tim, što prije proći. Jer ono što je svima nama od interesa je imati stabilan iOS odnosno macOS sustav.

Huawei 2024. godine predstavlja trostruko sklopivi pametni telefon

Ali isto tako i ne možemo dočekati sve novine i značajke koje nas čekaju pri iOS 16 te macOS 15 platformama. Naravno svakako nastavljamo pratiti ovu priču i kada budemo imali koje novitete, svakako ćemo vas obavijestiti o svim novim informacijama.


3 19

Dali ste vi primijetili neke pogreške i nedostatke u iOS te macOS platformama? Svoja iskustva i kritike slobodno nam javite u komentare.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU