BiznisApple Vision Pro donosi dioptrijske leće po cijeni od 300$

Apple Vision Pro donosi dioptrijske leće po cijeni od 300$

Ono o čemu se već danima (od predstavljanja 05.06.2023.) govori jesu Apple VR naočale.

WhatsApp Channels je isto što i Feed na Twitter-u

Odnosno ovo nisu VR naočale u pravom smislu te riječi.

OnePlus Fold na tržište dolazi u kolovozu – donosimo značajke

Već je riječ o pravom „računalo” koji se stavlja na glavu. Ovo nisu obične VR naočale već računalo koje ima sve značajke i mogućnosti korištenja kao i drugo Apple računalo.

Apple Vision Pro pokretan je M2 čipom koji se nalazi i u „najjačim” računalima (stolnim i prijenosnim) današnjice, tvrtke Apple. No ovoga puta ne želimo govoriti o značajkama i mogućnostima korištenja Apple Vision Pro „rješenje”.

[Uradi sam]: Prijenos iCloud e-mail servisa na Android

Već želimo nešto više reći o pripadajućoj cijeni i o svim „dodatcima” koje je potrebno dokupiti kako bi se mogao Vision Pro „koristiti kako treba”.

tekst2sl1 1

Jedna od posebnosti Apple Vision Pro je u tome što će ga moći koristiti osobe i sa slabijim vidom. Stvar je u tome što će tada za njegovo korištenje biti potrebno dokupiti „leće” s dioptrijom, čija će cijena iznositi 300$.

Huawei 5G oprema na meti Europske Unije – zabrana na vidiku!

Dakle na postojeću cijenu Apple Vision Pro od 3,500$ morat će se dokupiti (ako je to potreba) i dioptrijske leće, kako bi i osobe sa slabijim vidom mogle Vision Pro koristiti.

xff 970x250 hr

t45

Ove leće neće raditi bilo koja tvrtka već tvrtka koja je vrlo poznata u industriji izrade leća, radi se o „Zeiss” proizvođaču. Ne sumnjamo u kvalitetu izrade dioptrijskih leća ali moramo izraziti negodovanje za cijenu od 300$.

Xiaomi „korak bliže” dolasku Galaxy Z Flip rivala

Dok neki „izvori” pak govore kako će cijena varirati u odnosu na dioptriju koju korisnik (kupac) ima – te da bi cijena mogla biti od 300$ do 600$.

t44

Ipak ne čudi nas ova cijena jer se Apple pokazao kao „dobar prodavač” kada je u pitanju prodaja i plasman na tržište istih. Jer moramo se prisjetiti kako Apple prodaje „noge” za Mac Pro po cijeni od 299$, dok kotači iznose 699$, ludilo zar ne?

Apple iOS 17 (iPadOS 17) ne dolazi na iPhone X i starije tablete – ipak ništa od šest godina podrške

Ali kako to obično biva u ovom svijetu kapitalizma, svaka će roba naći svojeg kupca. Jer kako ide ona poslovica „dok ima ovaca, bit će i vune”. Dali bi ste vi dali prvenstveno iznos od 3,500$ za Apple Vision Pro a potom i dodatnih 300$ za dioptrijske leće? Mi svakako ne bi.

t39

Ali kako smo i rekli tek će se pokazati dali je Apple Vision Pro dobar produkt, odnosno hoće li ga tržište doista i prihvatiti, kada krajem ove godine bude dostupan za kupnju.

Apple iOS 16 nalazi se na 81% iPhone-a

Ipak nekako smo mišljenja kako će ovaj produkt prije kupnje prvo biti potrebno isprobati a zatim odlučiti dali je za korištenje ili ne.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU