BiznisApple Watch Ultra 3 doći će s cijenom od 1,500$ - razlog...

Apple Watch Ultra 3 doći će s cijenom od 1,500$ – razlog je microLED zaslon

itportal.ba od sada i na Discord-u

Dugoočekivani Apple Watch Ultra 3, koji je prvobitno bio planiran za izlazak istovremeno sa serijom iPhone 16, mogao bi biti odgođen za dvije godine.

Lenovo Tab Plus – neobičan dizajn koji iskače od konkurenata

No, ne radi se o običnom Ultra modelu, već o verziji koja bi trebala sadržavati revolucionarni microLED zaslon.

Huawei pod istragom u Francuskoj

Taj zaslon obećava značajno poboljšanje trajanja baterije Apple Watch linije i svjetline ekrana, dvije ključne specifikacije koje tvrtka mora poboljšati na svom već vrhunski izvedenom satu.

cc2

Kako bi to postigla? Apple već dugi niz godina ulaže u istraživanje i razvoj microLED tehnologije u nadi da će jednog dana moći zamijeniti OLED panele, ovisne o Samsungu i LG-u.

iPhone SE 4 – na tragu dizajna iPhone XR modela

Analiza Korejskog instituta za promicanje informacijske i komunikacijske tehnologije predviđa da bi uvođenje microLED zaslona moglo imati značajan utjecaj na poslovanje Samsunga i LG-a.

n1n1

Prema njihovoj analizi, moglo bi doći do početnog pada u narudžbama, jer Apple razvija vlastitu visoko kvalitetnu tehnologiju zaslona. No, nakon toga bi mogli prepustiti proizvodnju LG-u ili Samsungu kako bi nadoknadili gubitak.

iPhone 16 serija i kapaciteti baterija

U nastojanju da diverzificira svoje dobavljače i osloni se manje na vanjske partnere, Apple nastavlja s razvojem vlastite microLED tehnologije kojom planira postupno zamijeniti svoju ovisnost o OLED panelima.


bb 1

Prvi korak u ovom procesu trebao bi biti opremanje Watch Ultra serije microLED panelima, slično tome kao što je učinjeno prilikom prijelaza na OLED ekrane.

iPhone 16 donosi iznenađujući redizajn – nalik onome na X i 11 modelima

Originalno se očekivalo da će se to dogoditi ove godine, a nakon testiranja performansi microLED tehnologije, Apple je trebao krenuti s zamjenom OLED panela na svojim iPhoneima, pa čak i iPadima, s microLED.


tekst1sl2 4

Prednosti microLED tehnologije su brojne, uključujući znatno manju potrošnju energije, što rezultira duljim trajanjem baterije uz isti kapacitet baterije u usporedbi s OLED ekranima.

Apple pustio u opticaj iOS 17.3.1

Također su u prosjeku svjetliji i imaju gotovo beskonačni kontrast u odnosu na trenutne OLED zaslone. No, postoji jedna značajna prepreka – cijena.

15 115 1

Apple bi vjerojatno morao gotovo udvostručiti maloprodajnu cijenu Watch Ultra 3 ako se odluči za ugradnju microLED zaslona umjesto trenutnog OLED panela. To bi moglo rezultirati odgodom izlaska proizvoda.

Xiaomi 14 Ultra donosi značajke

Apple je navodno smanjio svoje ambicije vezane uz microLED tehnologiju kako bi je prvotno uveo samo na Watch Ultra 3 zajedno s iPhoneom 16, s obzirom da se proizvodnja ovakvih zaslona u velikim razmjerima pokazala izazovnijom nego što se očekivalo.


16

Bijela knjiga MicroLED Industry Association, prva detaljna studija o održivosti microLED zaslona za nosive uređaje, sugerira da bi takav Apple Watch Ultra 2 mogao koštati dvostruko više od trenutnog modela s OLED zaslonom.

Hrvatski telekom operateri u problemu – pokrenuta istraga

S obzirom na visoke troškove proizvodnje microLED zaslona, Apple bi morao prilagoditi svoju cjenovnu strategiju, što bi rezultiralo značajnim povećanjem maloprodajne cijene.

Xiaomi 14 Lite na tržištu u proljeće

To bi moglo utjecati na prodaju, jer bi cijena postala previsoka za mnoge potencijalne kupce. Stoga, iako se očekuje da će se microLED tehnologija postepeno uvoditi u Apple proizvode, to će biti spor proces koji će zahtijevati dodatno istraživanje i razvoj kako bi se smanjili troškovi i poboljšala isplativost.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU