BiznisApple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na...

Apple želi (i plaća) da Samsung Galaxy S23 Ultra bude sporiji na benchmark testiranjima

Nova „drama”, novi „rat” je pred nama. Tako bi u najkraćim crtama opisali ono što se u posljednjih nekoliko dana događa na internetskom prostoru kada su u pitanju Apple i Samsung tabori.

Honor predstavio mobitel s najboljom kamerom na svijetu – Honor Magic5 Pro

Sada kada je Apple s aktualnom iPhone 14 serijom već „osvojio” svoju publiku, kada Samsung to još uvijek radi s aktualnom Galaxy S23 serijom, red je da popratimo nova dešavanja.

Ona se sada vezuju uz prepucavanja koja se pretežito baziraju na glasinama i ponekom „dokazu”. Ovo dokaz smo namjerno stavili pod navodnike.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Jer je čitava priča dodatno eskalirala kada je u opticaj došao novi „Geekbench” pod brojčanom oznakom 6. Ako kojim slučajem ne znate što je to Geekbench 6 onda možemo ukratko reći kako je to benchmark alat za provjeru (testiranje) značajki i shodno dobivenim rezultatima pojedini se uređaj rangira (bodovno) na listi.

svg%3e

Sve bi to bilo u redu i super da je sve normalno i „fer korektno”. Znamo kako je ovdje riječ o dva najjača (flagship) predstavnika za 2023.godinu.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – donosi novu šarku

Ali upravo dolaskom Geekbench 6 aplikacije, upravo su ti rezultati postali čudni baš samim korisnicima. Jer kako je moguće da Samsung Galaxy S23 Ultra bude „slabiji” od iPhone 14 Pro Max modela.

svg%3e

A ima duplo više radne memorije, „jači” procesor, grafički procesor pa i čipset. Ne samo da je navedeni Samsung model slabiji (lošiji po rezultatima) od iPhone 14 Pro Max modela, već je i lošiji od iPhone 13 Pro Max predstavnika, koji je godinu dana već na tržištu.

Samsung Galaxy Watch 5 / 5 Pro – kako (jednostavno) provjeriti „zdravlje” baterije?

Da ne govorimo „obične gluposti” dokazuju i ovi rezultati Geekbench 6 testiranja, gdje su postignuti rezultati:

  • Galaxy S23 Ultra – 1,900 (single-core), 5,100 (multi-core)
  • Phone 14 Pro – 2,500 (single-core score), 6,500 (multi-core score)

Da je stvar slična i sa prijašnjom inačicom Geekbench aplikacije (Geekbench 5) a rezultati govore:

  • Galaxy S23 Ultra – 1,600 (single-core), 5,000 (multi-core)
  • iPhone 14 Pro – 1,900 (single-core), 5,500 (multi-core)

U čitavu priču uključio se i sam izvršni direktor Apple-a, Tim Cook. Navevši kako uopće nema smisla niti pomišljati kako Apple plaća „Geekbench” da donosi (prikazuje) rezultate koji više idu u prilog iPhone telefonima, već da se tu zaista radi o omjeru i pravom pokazatelju snage i kvalitete.

Apple iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max) – moć s dozom „umiljatosti”

Također je naveo kako iPhone koriste oni koji znaju čemu služi pametni telefon i koja je njegova glavna zadaća. A ne oni koji obično samo „surfaju” internetom i društvenim mrežama.

svg%3e
Samsung Galaxy S23 Ultra

Iako nam se čini kako je tu Tim Cook malo pobrkao „lončine” jer Apple iPhone modeli a naravno i Samsung Galaxy modeli (mislimo na flagship predstavnike) se u velikoj mjeri koriste za surfanje internetom.

Apple iOS 16.4 i iPadOS 14.4 beta donose novitete po pitanju obavijesti

A u sve manjoj mjeri za korištenje „na pravi način” kako to govori i misli Tim Cook. No vratimo se mi na priču oko prikazivanja rezultata. Hoće li se i kako o čitavoj priči očitovati Geekbench?

svg%3e

Da li će Samsung o ovome možda povući i neka pravna pitanja? Svakako će biti zanimljivo za dalje ispratiti razvoj ovog „rata” između dva najveća tehnološka rivala.

YouTube donosi „1080p Premium” – za one koji žele platiti

Na čijoj ste vi strani? Dali i vi mislite da Apple potplaćuje Geekbench kako bi donosio (prikazivao) rezultate koji njemu više idu u prilog? Recite nam u komentare vaše mišljenje a mi svakako nastavljamo pratiti ovu priču i dalje.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU