GadgetiBYD donosi pametni sat koji zamjenjuje ključeve automobila

BYD donosi pametni sat koji zamjenjuje ključeve automobila

Kada god pišemo o automobila uvijek se iznenadimo nekom novom viješću, ipak moramo priznati kako nas je ova vijest ostavila zaista bez teksta.

Oppo Find X6 i Find X6 Pro, predstavljeni – donose vrhunske kamere i surovu snagu

Ovo pokazuje koliko tržište pametnih satova ide „daleko”. I kada smo već pisali o Huawei pametnim satovima koji unutar sebe donose slušalice (Huawei Watch Buds), danas želimo još nešto reći o njima (ali ovoga puta ne o Huawei satovima).

Naime Kineska tvrtka BYD poznata je po proizvodnji pametnih satova (koji i nisu toliko zaživjeli na našem tržištu). To nas ne spriječava da s vama podijelimo krajnje zanimljiviju inovaciju BYD pametnog sata.

Amazon kreira vlastiti web preglednik

Radi se o aktualnom modelu. Iako je na „prvi pogled” riječ o običnom pametnom satu on u suštini donosi jedno vrlo zanimljivu značajku. Radi se o mogućnost otključavanja / zaključavanje automobila putem pametnog sata.


tekst1sl2

Ovo bi značilo da više neće biti brige dali su ključevi automobila u džepu ili torbi. Već je dovoljno imati pametni sat i automobil je otključan. K tome nije potrebno pritisnuti niti jedan gumb na pametnom satu, već je dovoljno približiti se i automobil će biti otključa.

Oppo Find X6 i X6 Pro – mame nas slikama

A kada se budete udaljavali od njega on će se posve samostalno zaključati. Naravno ovdje je riječ tek o „početcima” te ih i kao takve treba uzeti u obzir.


byd donosi pametni sat koji zamjenjuje ključeve automobila


tekst1sl3 7

Ali zaista vidimo priliku da ovakav način otključavanja / zaključavanja automobila „uzmu” i ostali proizvođači pametnih satova. Naravno sada se postavlja pitanje koliko će tvrtka BYD tražiti za „prodaju” ove ideje no sigurni smo kako će ovaj način korištenja pametnog sata uskoro itekako zaživjeti.

Apple iPhone 15 Pro i Pro Max donose drugačije tipke za zvuk

E sada slijedi ono najzanimljivije. Automatsko otključavanje / zaključavanje moguće je i na ne-električnim automobilima ali onda je ono moguće isključivo putem „daljinskog upravljanja”.

tekst1sl1 3

Kako smo već bili i rekli BYD sat u suštini je „običan” kao i svaki drugi. Kompatibilan je s Android te iOS platformama a neke njegove značajke donose: baterija kapaciteta 200mA – 30 dana „stand by” načina rada odnosno do 7 dana rada u kontinuitetu.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Sam operativni sustav za sada nije obavljen ali se nadamo kako ćemo uskoro imati prilike vidjeti još neke značajke ovog BYD pametnog sata. Za sada je BYD krenuo s testiranjima proizvoda na Kineskom tlu a mi iako znamo kako ovaj model pametnog sata (i samog proizvođača) nećemo vidjeti na našem tlu, ipak se nadamo kako će tehnologiju preuzeti neki drugi proizvođač.

tekst1naslovna 7

Naravno to isto i vrijedi za proizvođače automobila, bit će zanimljivo za vidjeti koji će od njih „prvi uzeti” tehnologiju otključavanja /zaključavanja automobila putem pametnog sata.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU