TutorijaliCertifikati na internetu osiguravaju sigurnost

Certifikati na internetu osiguravaju sigurnost

Contents

Što su SSL certifikati

SSL certifikati se mogu promatrati kao određena sigurnosna razina koja je zaslužna za šifriranje komunikacije između vas i neke web stranice, odnosno web poslužitelja na kojem se ona nalazi. Naime, web hosting je usluga pomoću koju se web stranice postavljaju na neki poslužitelj. 

Certifikati se koriste kako biste osigurali dovoljnu razinu zaštite, odnosno kako neka treća osoba ne bi presrela tu komunikaciju i došla do osjetljivih podataka. S obzirom da korisnici pri korištenju web trgovina moraju unositi podatke poput osobnih podataka kao i podatke za plaćanje koji nerijetko uključuju broj kreditne kartice, nije teško zaključiti zašto je potrebno osigurati da ti podaci ne dođu u krive ruke.

Dvije popularne vrste certifikata

Certifikati se danas mogu ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki. One osim toga nude i brojne usluge koje bi vam mogle biti od koristi, kao što su web hosting, registracija domena i slično pa se svakako isplati provjeriti njihovu ponudu. Također, dostupne su i različite vrste certifikata, a kao dvije najčešće se izdvajaju ove dvije:

  • Standardni
  • WildCard 

Web hosting kao jedna od krucijalnih web usluga

Bez obzira koliko dobre vaše web stranice bile, koliko dobru web trgovinu imali, to ne znači ništa dok nisu postavljene na internet. U te svrhe vam je potreban web hosting, odnosno smještaj web stranica na nekom poslužitelju. On će vam omogućiti da vam web stranice stalno budu na internetu i dostupne korisnicima za pregledavanje. Postoje različite vrste, ali najpopularnije su:

  • Dijeljeni web hosting
  • VPS web hosting

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU