INTERNETDa li WhatsApp prisluškuje korisnike noću?

Da li WhatsApp prisluškuje korisnike noću?

Nedavno se na Twitter-u pojavila objava korisnika Foada Dabirija, inženjera u kompaniji Twitter, u kojoj je tvrdio da aplikacija WhatsApp prisluškuje korisnike i to dok su u stanju mirovanja. Dabiri je objavio screenshot koji je navodno prikazivao aktivnost mikrofona WhatsApp aplikacije tokom noći, dok je telefon bio zaključan.

Nakon što je Dabirijevu objavu proširio Elon Musk, CEO kompanije Tesla, WhatsApp je izdao saopštenje u kojem je demantovao tvrdnje o prisluškivanju korisnika. U saopštenju se navodi da je kompanija kontaktirala Dabirija i da je utvrđeno da je došlo do greške u softveru sistema Android, koja je pogrešno interpretirala podatke i prikazivala aktivnost mikrofona. WhatsApp je takođe naveo da korisnici imaju potpunu kontrolu nad podešavanjima mikrofona i da aplikacija ne može pristupiti mikrofonu bez dozvole korisnika.

Ova situacija je još jednom pokazala da je važno biti oprezan sa podacima koje delimo sa aplikacijama i da je potrebno redovno proveravati podešavanja privatnosti.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU