ZANIMLJIVOSTIDubai potpisao sporazum o uvođenju letećih taksija do 2026. godine

Dubai potpisao sporazum o uvođenju letećih taksija do 2026. godine

Ujedinjeni Arapski Emirati su nedavno potpisali sporazum o pokretanju komercijalne leteće taksi usluge do 2026. godine, čime će Dubai postati prvi grad na svetu koji nudi električnu taksi uslugu na širem urbanom području.

Prema informacijama koje je objavila novinska agencija Emirates (WAM) na platformi X, leteći taksi u pitanju je Joby Aviation S4. Ovaj električni vazdušni taksi ima kapacitet za pilota i četiri putnika, ističući se nultom emisijom izduvnih gasova.

Specifikacije ovog taksi vozila obuhvataju maksimalni domet leta od 161 kilometra i maksimalnu brzinu od 320 kilometara na sat. Usluga će biti dostupna na različitim lokacijama, uključujući Međunarodni aerodrom Dubai, centar grada, Dubai Marinu i Palm Jumeirah.

Prema saopštenju, putovanje između Međunarodnog aerodroma Dubai i Palm Jumeiraha, koje trenutno traje 45 minuta automobilom, bit će smanjeno na impresivnih 10 minuta putem letećeg taksija. Ova inicijativa naglašava Dubaijevu posvećenost inovacijama i održivom transportu na globalnom nivou.

it-mixer.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU