ZANIMLJIVOSTIEctoLife koncept - vještačke materice za rađanje djece (VIDEO)

EctoLife koncept – vještačke materice za rađanje djece (VIDEO)

Časopis Forbs je početkom decembra objavio članak koji se bavi svjetskom populacijom i napretkom tehnologije, a u kojem se, između ostalog, pominje i koncept EctoLife – potencijalni revolucionarni objekat sa više desetina laboratorija sa vještačkim matericama, u kojima bi, kako predstavlja kreator ideje, moglo da se rodi i do 30.000 beba godišnje, prenose vijesti online.

U pitanju je, kako se navodi, koncept koji se temelji na više od 50 godina naprednog naučnog istraživanja naučnika širom svijeta.

Objekat bi činilo 75 laboratorija, a u svakoj od njih bi moglo biti smješteno do 400 vještačkih materica, dizajniranih da u potpunosti repliciraju uslove u pravoj materici, objavljeno je u videu na Jutjubu.

EctoLife koncept se predstavlja kao rješenje za parove koji imaju problem sa začećem, ali i rješenje za brojne zemlje sa padom nataliteta.

Svaka od vještačkih materica sadržala bi senzore za praćenje vitalnih parametara, poput otkucaja srca, tjelesne temperature, krvnog pritiska, dok je vještačka inteligencija u stanju da prepozna i genetske poremećaje.

Oni bi se odlučili da iskoriste prednosti tehnologije, čak bi imali i opciju da genetskim inženjeringom izaberu nivo inteligencije, visinu, boju kože, kose i očiju svog djeteta, ali i uklone nepoželjne nasljedne bolesti, navodi se u videu.

Dopada vam se  itportal.ba? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU