INTERNETElon Musk bi mogao da oživi Vine

Elon Musk bi mogao da oživi Vine

Američki milijarder Elon Musk pregleda arhivu Twitter-a i traži načine da unapredi svoju novu društvenu mrežu, a njegov tim je zatražio on inžinjera da pogledaju kod aplikacije Vine i ustanove koliko bi posla moralo da bude urađeno kako bi se oživela.

Vine je predstavljao aplikaciju za objavljivanje kratkih klipova dužine do šest sekundi, pojavio se u januaru 2013. godine, a ugašen je četiri godine kasnije. Nakon toga je nastavio da postoji samo kao aplikacija kamere.

Prema tvrdnjama izvora, Vine bi mogao da bude “oživljen” do kraja godine, a taj rok je prilično “agresivan” za aplikaciju čiji je kod star više od 10 godina.

Musk je objavio anketu na Twitter-u sa pitanjem da li treba vratiti Vine ili ne. Twitter je kupio Vine 2012. godine kada je bio javna kompanija, a pokrenuo ga je 2013. godine. Anketa je pokazala da korisnici žele povratak aplikacije.

Podsetimo, Musk je pre nekoliko dana kompletirao kupovinu Twittera za 44 milijarde dolara, a odmah je otpustio sve direktore. Stoga bi oživljavanje Vine-a mogao da bude test za inžinjere iako je Musk demantovao glasine da namerava otpustiti 75 posto zaposlenih Twitter-a.

Ako se Vine vrati, postojaće u značajno drugačijem svetu nego ranije, odnosno sredinom 2010-tih. Tu je danas megapopularni TikTok čiji model kratkog ponavljajućeg videa “kopiraju” sve ostale društvene mreže. Ipak, Twitter bi mogao imati drugačiji pristup kako bi Vine postao deo ove društvene mreže, a ne zasebna aplikacija kao što je prvobitno bio slučaj ili bi mogao ponuditi neke unikatne karakteristike pomoću kojih bi se istaknuo na tržištu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU