GadgetiFDA odobrio IHRN za Galaxy Watch 6

FDA odobrio IHRN za Galaxy Watch 6

Ova vijest nije u sferi glasina, objavio ju je Samsung na svojem službenom newsroomu.

“Sretni smo što možemo objaviti da je FDA odobrila Obavijest o nepravilnom srčanom ritmu, osmišljenu kako bi pomogla milijunima ljudi diljem svijeta koji možda nisu svjesni potencijalnog srčanog rizika”, rekao je Hon Pak, potpredsjednik i voditelj tim za digitalno zdravlje, MX Business u tvrtki Samsung Electronics.

“Ovo je još jedan primjer kako Samsung daje prioritet proaktivnim sigurnosnim rješenjima i omogućuje korisnicima cjelovitije razumijevanje svog kardiovaskularnog i općeg zdravlja.”

Kardiovaskularne bolesti su vodeći svjetski uzorak smrti a AFib – vrsta aritmije – se smatra znakom upozorenja za kardiovaskularne probleme koji mogu povećati rizik od moždanog udara, zatajenja srca i drugih kardiovaskularnih komplikacija.


xff 970x250 hr

Štoviše, neki od slučajeva AFib su asimptomatski ili čak tihi, ostavljajući ljude nesvjesnima svog rizika.


fda ihrn watch main1f

Očito jest, pametni satovi polako postaju sve sposobniji zdravstveni savjetnici i daleko su nadrasli igračke za prikazivanje notifikacija.

Još je bolja vijest – IHRN funkcionalnost dolazi i na prethodnu generaciju satova putem buduće nadogradnje na One UI 5 Watch operativnog sustava (jesen ove godine), što znači da i jako dobar Watch 5 Pro ima dovoljno kvalitetan senzor da može precizno očitavati srčani ritam i uočiti nepravilnosti.

Inače, tu funkcionalnost imaju Apple satovi od prošle godine.


preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU