BiznisFoxconn i NVIDIA sklapaju suradnju po pitanju razvoja AI rješenja

Foxconn i NVIDIA sklapaju suradnju po pitanju razvoja AI rješenja

U značajnoj suradnji, Foxconn Technology Group, najveći svjetski ugovorni proizvođač elektronike, i NVIDIA, vodeći inovator u području umjetne inteligencije, udružili su snage s ciljem revolucioniranja budućnosti proizvodnje.

Xiaomi HyperOS na dostupnim fotografijama

Ova uzbudljiva najava dogodila se tijekom Foxconnovog godišnjeg tehnološkog izlaganja u Taipeiju, ističući da će se partnerstvo usredotočiti na razvoj visokokvalitetnih podatkovnih centara nazvanih “tvornice umjetne inteligencije”.

Samsung One UI 6.0 pred dolaskom – evo i na koje uređaje [lista kompatibilnih modela]

Uz pomoć NVIDIA-inih naprednih AI čipova i softvera, ove AI tvornice će predstavljati pionirski koncept u proizvodnji inteligencije.

Planirano je da se NVIDIA-ini visoko napredni AI čipovi, uključujući GH200 super čip, iskoriste u ovim AI tvornicama kako bi se obrađivali podaci iz autonomnih električnih vozila.

Leica predstavila ZM11 – mehanički sat inspiriran igrom svjetla i sjene

Ovaj koncept ima za cilj kontinuirano unapređenje softvera za samovozeće automobile i druge aplikacije koje pokreće AI. Jensen Huang, glavni izvršni direktor NVIDIA-e, vizionarski predviđa budućnost u kojoj će svaka industrija imati koristi od AI tvornica.  One će omogućiti prikupljanje podataka iz autonomnih vozila i pojednostaviti ažuriranje softvera za cijelu flotu.

2 10

Ovo partnerstvo proizlazi iz prethodnog saveza između Foxconna i NVIDIA-e koji je bio usmjeren na razvoj platforme za autonomna vozila. Kao dio te inicijative, Foxconn će proizvoditi elektroničke upravljačke jedinice temeljene na NVIDIA-inom sustavu na čipu DRIVE Orin za globalno tržište.

Xiaomi 14 značajke na promo materijalu

Ova sinergija otvara nove horizonte u proizvodnji vođenoj umjetnom inteligencijom, s ciljem ne samo unaprjeđenja tehnologije samovožnje, već i istraživanja primjena u pametnim gradovima i pametnoj proizvodnji.

3 11

Foxconn, koji se transformira iz tvrtke za proizvodne usluge u tvrtku za platformska rješenja, nedavno je predstavio svoj električni teretni kombi, Model N, s fokusom na tržišta Indije i Japana.

SAD priprema nove sankcije na izvoz čipova u Kinu

Tvrtka je također u razgovorima s 14 potencijalnih kupaca za svoja električna vozila, s ambicioznim ciljem osvajanja 5% udjela na globalnom tržištu električnih vozila i ostvarivanja impresivnih 33 milijarde dolara prihoda od električnih vozila i komponenti do 2025.

4 9

Njihova dugoročna težnja je revolucionarna: proizvesti gotovo polovinu svjetskih električnih vozila.

Uz kupovinu HUAWEI WATCH GT 4 bežične slušalice FREEBUDS SE 2 potpuno besplatno!

S druge strane, dionice NVIDIA-e skočile su u 2023. godini, dosegnuvši nevjerojatnu tržišnu vrijednost od preko 1 trilijuna dolara, potaknute ključnom ulogom njezinih čipova u raznim AI aplikacijama.

PlayStation 5 Slim predstavljen – lakši i tanji pristup ali ista snaga

Unatoč regulatornim ograničenjima za super čip GH200 u Kini, suradnja s Foxconnom naglašava globalni utjecaj njihovog pothvata, s potencijalnim primjenama u različitim sektorima izvan automobilske tehnologije.

OnePlus Open – što možemo očekivati

Ova objava dolazi u kontekstu kandidature osnivača Foxconna, Terryja Gou Tai-minga, kao neovisnog kandidata za predsjednika Tajvana, dodajući još jedan sloj značaja narativu tvrtke koji se razvija.

Samsung One UI 6.0 predstavljen – Galaxy S23 modeli prvi na listi za nadogradnju

Iako su Foxconnove dionice doživjele lagani pad nakon objave, šire implikacije ovog revolucionarnog partnerstva spremne su oblikovati budući krajolik proizvodnje vođene umjetnom inteligencijom na globalnoj razini.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU