INTERNETGoogle Drive ipak ukinuo ograničenje maksimalnog broja datoteka

Google Drive ipak ukinuo ograničenje maksimalnog broja datoteka

Google povlači odluku o ograničenju broja stavki na svom servisu Google Drive. Ranija odluka ograničila je broj stavki koje korisnik može skladištiti na maksimalno 5 miliona datoteka na Drive-u, čak i uz plaćeno dodatno skladište. Ova odluka je imala za cilj da optimizuje resurse i onemogući zloupotrebe sistema kompanije. Međutim, najveći problem sa tom odlukom bio je što Google nije obavestio korisnike pre nego što je stupila na snagu.

Iako se 5 miliona stavki po korisničkom nalogu možda čini nedostižno, neki korisnici su već dosegli to ograničenje. Korisnici sa 2 TB prostora za skladištenje i prosečnom veličinom datoteke od 400 KB pre će dosegnuti ograničenje broja datoteka nego ostati bez prostora za skladištenje, što zapravo znači da plaćaju za nešto što ne mogu da koriste.

Google se o svemu oglasio putem Twitter-a: “Nedavno smo pokrenuli ažuriranje sistema za ograničenja stavki na Disku kako bismo očuvali stabilnost i optimizovali performanse. Iako je ovo uticalo samo na mali broj ljudi, povlačimo ovu promenu dok istražujemo alternativne pristupe kako bismo osigurali izvrsno iskustvo za sve.”

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU