INTERNETGoogle Drive uveo ograničenje od 5 miliona stavki

Google Drive uveo ograničenje od 5 miliona stavki

Do ovog saznanja došli su korisnici Reddit-a koji su bili prisiljeni da obrišu ili preslože milione stavki. Mnogi od njih su počeli da primaju obaveštenje “Učitavanje nije uspelo” oko 14. februara za bilo koju radnju, uključujući stvaranje novog praznog foldera.

Iako se promena dogodila bez prethodnog upozorenja, portparol Google Workspace-a je za CNET naknadno potvrdio ovu promenu: “Kako bi održali snažnu izvedbu i pouzdanost, pojedinačni korisnici ograničeni su na 5 miliona ukupno kreiranih stavki na svom Google disku”.

Iako Google u ponudi premium paketa nudi od 100GB do 30TB prostora u sklopu Google One usluge čini se da se navedeno ograničenje odnosi i na njih.

Google One se inače takmiči se sa Microsoft-ovim OneDrive-om, Dropbox-om, Amazon Cloud Drive-om i drugima. Neki od njih takođe imaju slična ograničenja. Npr. OneDrive za ompanije ima ograničenje od 50 000 stavki po folderu, ali nije sigurno ima li Microsoft zadanu gornju granicu ukupnog broja stavki.

Što se konkretnog ograničenja Google Drive-a tiče trenutno ga je moguće zaobići kompresovanjem datoteka u .ZIP što se računa kao jedna stavka.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU