BiznisGoogle integrira „AI tehnologiju” unutar svojih servisa

Google integrira „AI tehnologiju” unutar svojih servisa

Nakon što je Microsoft predstavio novu Bing tražilicu sa ChatGPT značajkom, konkurentski Google najavio je svoj „korak”. Ovo nemojte miješati s onim pokušajem da Google nešto slično napravi s Google tražilicom integrirajući sličnu tehnologiju – pa je sve neslavno propalo.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro vraćaju „manje” zaslone – CAD renderi dostupni

Ovo je sada „drugi par rukavica” i Google zaista ima ozbiljne namjere s time. Radi se o umjetnoj inteligenciji. Upravo će ona uskoro „umiješati svoje prste” pri Google servisima.

Gdje u prvom redu mislimo na Gmail, GDrive – u beta izvedbi. Odnosno korisnicima Workspace sučelja u potpunoj izvedbi. Korisnici će moći koristiti značajke umjetne inteligencije pri odgovaranju na poruke, stvaranju bilješki, lektoriranju napisanih tekstova unutar „Doc” servisa.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Ovo je samo početak ono što Google ima u planu a dotiče se integracije „umjetne inteligencije” unutar Google servisa i usluga. Ističe se kako će Google ovom tehnologijom i njezinim mogućnostima svojim korisnicima da što bolje i kvalitetnije koriste značajke umjetne inteligencije.

tekst2sl2

Dakle prisutnost AI tehnologije unutar Google servisa je tu samo da „pomogne” prilikom kreiranja (i stvaranja) novog sadržaja a nikako ne da otme zadatke koje korisnici svakodnevno rade pomoću ovih alata.

Google Pixel Fold – snimljen uživo

Google će kasnije ovog mjeseca dodatno navesti koje planove ima s implementacijom umjetne inteligencije unutar svojih servisa i usluga za što smo sigurni kako će nekih od „planova” biti i više nego zanimljivi.


tekst4naslovna 1


970x250 1

Iz Google tabora ističu da im je u cilju kako bi sve veći broj korisnik koristio sve više AI značajke. Jer jedino tako bi AI postao sve više usavršeniji te ne bi nekada davao „glupe odgovore” korisnicima.

PlayStation 6 dolazi 2027. – donoseći početak „kraja” kultne konzole

Naravno AI nije još na razini nepogrešivosti, odnosno prilikom njegova korištenja mora se imati na umu da ponekad njegovi odgovori i neće baš biti na razini koje očekujemo.

tekst2naslovna

Mnogi ljudi pa i internetska zajednica je u strahu kako će umjetna inteligencija (AI) uzeti posao – odnosno uzeti „kruh iz usta” kreatorima internetskog sadržaja.

Motorola Razr 4 (2023.) prvi puta na fotografiji

Jer nije slučajno više da umjetna inteligencija napiše „dobar” članak na neku temu ili napiše neki školski sastavak. Odnosno samo je „nebo granica” kada je u pitanju umjetna inteligencija.


tekst3naslovna

Naravno u rukama „giganta” poput Google platforme, možemo samo maštati što će nas to kao rezultat dočekati za neko određeno razdoblje. Sigurni smo kako će uskoro „AI” biti dostupan i na YouTube platformi jer kada jednom Google „krene”, on se ne zaustavlja tako lako.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – korak unatrag kada su kamere u pitanju

Kako smo i rekli kasnije ovog mjeseca Google planira reći više „detalja” te započeti s testiranjem unutar „zatvorenog kruga”. Nakon što se proces testiranja pokaže uspješnim možemo očekivati dolazak „AI tehnologije” i na globalno razinu. Ali to bi tek tamo 2024. tvrdili da će se ostvariti, jer će prvo Google svoje AI značajke omogućiti na domaćem terenu.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU