INTERNETGoogle navodno testira alternativu ChatGPT-u

Google navodno testira alternativu ChatGPT-u

Svima je jasno da je Google pomalo nervozan oko dešavanja sa veštačkom inteligencijom ChatGPT-a, ali prema novim navodima, ovaj tehnološki gigant bi uskoro mogao pripremiti svoj odgovor.

Kako prenosi CNBC, zaposleni Google-a trenutno testiraju sopstveni AI chatbot pod nazivom “Apprentice Bard”, koji nudi odgovore na pitanja postavljena koristeći prirodni jezik baš kao ChatGPT. Bard je izgrađen korišćenjem Google-ove LaMDA tehnologije, koja je sama po sebi slična GPT-seriji AI jezičnih modela na koje se ChatGPT oslanja. Jedna velika prednost koju Bard navodno ima u odnosu na ChatGPT je njegova sposobnost da govori o nedavnim događajima. Kao što OpenAI upozorava, ChatGPT ima ograničeno znanje o svetu i događajima nakon 2021.”, ali Bard je ažurniji, pa može odgovarati čak i o nedavnim dešavanjima. Navodi se i to da Google testira alternativnu verziju svoje početne stranice, gde bi ista mogla integrisati zamena za “I’m feel lucky” dugme, sa upitima za potencijalna pitanja.

Naravno, ovo su još uvek rani izveštaji i pitanje je da li će Google-ov odgovor i približno biti sličan ovome, a tu su još uvek i velika pitanja od kvalitetu jezičnih modela veštačke inteligencije, u svrhu Internet pretrage.

www.itvesti.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU