PAMETNI TELEFONIHONOR razvio zaslon koji potiče lučenje melatonina prije spavanja

HONOR razvio zaslon koji potiče lučenje melatonina prije spavanja

HONOR veliku pažnju posvećuje sigurnom korištenju pametnih telefona, posebice kad su u pitanju zdravlje i zaštita očiju. Tako je nedavno predstavljeni HONOR Magic5 Pro postao prvi pametni telefon s TÜV Rheinland Circadian Friendly certifikatom, a koji podržava Circadian Night Display opciju.

Riječ je o funkciji koja ne ometa san jer regulira plavu svjetlost i nježno mijenja noćnu temperaturu boja na prirodan način. Prema HONOR-ovim laboratorijskim testovima, ova značajka može povećati izlučivanje melatonina do 20% unutar tri sata, pomažući korisnicima da se bolje naspavaju.

Osim ovakvih funkcija, koje nisu vidljive na prvi pogled ili po specifikacijama, Honor nije zaborvio niti na vrhunsku kvalitetu prikaza. Tako je Magic 5 Pro proglašem za mobitel s najboljim ekranom na tržištu!


magic5 pro dxomark hrv


xff 970x250 hr

Kao brend koji je izrazito posvećen razvoju inovacija usmjerenih na zaštitu očiju korisnika, HONOR je svoja istraživanja započeo 2016. godine.

U jednom od istraživanja prikupljeni su podaci od više od 10.000 korisnika, kako bi se u konačnici razvila optimalna tehnologija zatamnjivanja zaslona. Koristeći dobivene rezultate, HONOR je razvio značajku dinamičkog zatamnjivanja zaslona za koju je u testovima potvrđeno kako učinkovito smanjuje umor očiju za 18% nakon 45 minuta korištenja.


eye caring tech 1 28

Kontrola naše izloženosti plavom svjetlu sve je važnija za san i zdravlje općenito, osobito s povećanjem količine vremena koje provodimo pred ekranom pri kraju dana. Iz tog je razloga ključno modificiranje zaslona kako bi se smanjile smetnje, a HONOR-ov razvoj cirkadijalnog noćnog prikaza i značajke dinamičkog zatamnjenja važan su korak u postizanju tog cilja, istaknuo je dr. Glen Jeffery, profesor neuroznanosti na Institutu za oftalmologiju, Faculty of Brain Science na UCL-u.

HONOR Magic5 Pro u Hrvatskoj je dostupan u Midnight Black boji. Uređaj je dostupan u ponudi A1, Telemacha i Sancta Domenice, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1.199 eura, a kupci trenutno na poklon mogu dobiti i HONOR Watch GS 3.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU