TutorijaliHrvatski hosting je odlično rješenje za smještaj stranica

Hrvatski hosting je odlično rješenje za smještaj stranica

Imate li svoje osobne internetske stranice ili poslovne, da biste ih mogli podijeliti sa svijetom, potrebno ih je negdje smjestiti kako bi stalno bile dostupne. A upravo tome služi usluga hostinga. Pod tim pojmom se podrazumijeva dobivanje određenog prostora na nekom serveru ili zakup cijelog poslužitelja za vlastite potrebe. Uslugu hostinga možete ugovoriti putem neke strane tvrtke ili putem neke domaće tvrtke. Hrvatski hosting nimalo po kvaliteti ne zaostaje za uslugama stranih tvrtki, a ujedno ima i neke prednosti.

Contents

Hrvatski hosting i njegove prednosti

Web hosting u Hrvatskoj možete ugovoriti putem nekoliko domaćih tvrtki. Tvrtke koje nude tu uslugu se uglavnom bave i prodajom drugih, srodnih usluga, kao što su registracija domene, izdavanje certfikata i slične usluge. Mnoge tvrtke tako daju određene popuste, ako kod njih ugovorite više usluga. No, najveću prednost, ako ugovore hrvatski hosting, osjetit će oni koji nisu veliki stručnjaci u tom području i kojima bi mogla zatrebati pomoć.

Naime, oni će se moći na hrvatskom jeziku obratiti tvrtki kod koje su ugovorili hrvatski hosting te vrlo brzo i jednostavno dobiti odgovarajuću pomoć. Naravno, u slučaju većih problema, uvijek postoji i mogućnost osobnog posjeta i slično. Ukoliko ste pak ugovorili hosting putem neke strane tvrtke, obično ste osuđeni na komunikaciju putem e-pošte ili skupog telefonskog razgovora, u većini slučajeva na engleskom.

Vrste hrvatskog hostinga

Usporedimo li usluge hrvatskog hostinga s istim uslugama tvrtki iz inozemstva, vidjet ćemo da nema nekih razlika i da se uglavnom radi o četiri različite vrste. Najjeftiniji je svuda “shared hosting” koji nudi mjesto na serveru koji se dijeli na više korisnika. To ponekad dovodi do sporijeg otvaranja stranica pa se ne preporučuje u poslovne svrhe. Drugi tip je “reseller hosting” koji korisnicima nudi mogućnost dijeljenja svog prostora na više manjih dijelova drugih korisnicima.

youtube video

Za one koji žele najviše kontrole, u ponudi su još “vps hosting” i zakup cijelog servera, tzv. dedicated servera. Vps hosting daje korisniku virtualno mjesto na nekom serveru te mogućnost potpune prilagodbe usluga i servisa koje će koristiti. A najviše kontrole dobiva se zakupom cijelog servera gdje je cijeli server samo za vaše potrebe i možete ga prilagođavati i njime upravljati kako god želite. To je ujedno i najskuplji hrvatski hosting, ali je svakako preporučljiv za ozbiljne, poslovne stranice za koje je izrazito bitno da budu stalno dostupne i da se brzo otvaraju.

Interesuje vas izrada web stranica? Onda pročitajte naš članak na tu temu.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU