BiznisHrvatski telekom operateri bezobrazno dižu cijene

Hrvatski telekom operateri bezobrazno dižu cijene

Pružatelji Telekom usluga u Hrvatskoj (Hrvatski Telekom, A1, Telemach, Iskon) odlučili su se na jedan „potez” za koji smo sigurni kako se neće baš svidjeti korisnicima.

Fortnite se vraća na App Store ove godine

Zbog uvođenja nove valute (Euro) svi će oni povisiti svoje cijene s početkom veljače, odnosno govori se kako će te nove cijene stupiti na snagu 10.02.2023.

Razlog podizanja cijena je uvođenje Eura odnosno posljedica inflacije i rasta svih cijena na tržištima. Ali obični „mali” korisnik i ne vidi baš neku poveznicu između rasta cijene proizvoda u trgovini s rastom cijena pružatelja usluga.

Google Pixel Fold biti će ljutiti rival Samsung Galaxy Z Fold 5 modelu

Prisjetite se kada smo pisali da su „svi oni” dignuli cijene za 20kn bez da su previše dobro i temeljito obavijestili svoje korisnike. Ponovno se dešava sličan scenarij.

tekst1naslovna 4

Ali ovoga puta zbog rasta cijene nećete dobiti za uzvrat neku uslugu već će te morati plaćati više a imat će te identičnu uslugu. Ispod radara provukla se informacija kako korisnici imaju pravo od stupanja na snagu ove odluke, što je 90 dana od 10.02.2023. pa narednih 90 dana prekinuti pretplatnički plan (ako naravno imaju neki uređaj na otplatu rata), bez dodatnih penala i zateznih kamata.

Telekomi započeli korištenje “registra dužnika” – problemi na vidiku?

Stoga ako se ne slažete s ovime a imate neki pametni telefon ili tablet odnosno neki uređaj na pretplatu kod pružatelja mobilne usluge, imate jasno pravo prekinuti pretplatu ali samo do datuma 09.03.2023. nakon istega navedenog datuma, prekid ugovorne obveze “plaćati” će se penalima.


tekst1sl1 5

Iz Hrvatskog Telekoma pojasnili su kako će korisnici na računima za prosinac 2022. (koji pristižu u siječnju 2023.) dobiti „detaljnije obavijesti” o svemu.

Telekomi povisili cijenu a prešutjeli da korisnici imaju mogućnost prekida ugovora

Samo povećanje neće biti više od 10% godišnje, što bi značilo kako nam možda i u idućoj 2024. (početkom iste) očekuje ponovno rast cijena od narednih 10%.

hrvatski telekom prva liga

Iako će prema zakonskoj obvezi krajem siječnja svi oni morati jasno i vidljivo na svojim stranicama (ažurirati) objaviti nove opće odredbe i cijene korištenja, za sada to nitko još nije napravio.

Tehnološke inovacije i korisničko iskustvo kao glavni temelj Huaweijevog razvoja  

Ipak nemojte gubiti vrijeme i zovite „Korisničko podršku” vašeg pružatelja Mobilnih i Fiksnih usluga i saznajte koliko će povećanje utjecati na vaš mjesečni račun.


tekst2naslovna1

Te ako vam se to ne isplati, imate apsolutno pravo prekida pretplatničke obveze bez plaćanja zateznih kamata ili „penala” kako to naši Pružatelji Mobilnih i Fiksnih usluga vole osloviti.

Huawei ponovno koristi 5G na telefonima – Wiko 5G

Osim Hrvatskom Telekoma i A1, povećanje cijena zatražili su i Telemach te Iskon. Stoga nitko od nas neće ostati „zaštićen i netaknut” ovim poskupljenjem i dolaskom inflacije a tek smo Euro uveli i rekli su kako će svima biti bolje, e pa očito neće.


tekst1naslovna1

Ovo povećanje od 10% utjecat će i bit će primijenjeno samo na mjesečne naknade. Što znači kako će potrošnja internetskog prometa, minuta razgovora ili SMS-a ostati netaknuta, odnosno po istoj cijeni. Ali će zato povećanje cijene (iznos) biti ka fiksnim dijelovima vašeg mjesečnog računa.

DRUGI UPRAVO ČITAJU