BiznisHuawei 5G oprema na meti Europske Unije – zabrana na vidiku!

Huawei 5G oprema na meti Europske Unije – zabrana na vidiku!

I ponovno je Huawei „trn u oku” mnogim „velikih igračima”. To nije ništa novo. Jer svi jako dobro pamtimo probleme koji se dotiču Huawei proizvođača i zabrane odnosno restrikcija kojih je nametnula Amerika a one datiraju još iz 2020. godine.

[Uradi sam]: Prijenos iCloud e-mail servisa na Android

Naravno sada se čitava stvar ponovno aktualizirala ali sada je na „meti” mogućnost korištenja 5G infrastrukture unutar Eu. Da, sada Europska Komisija razmatra prijedlog potpune zabrane korištenja 5G infrastrukture za telekomunikacije od strane pružatelja mobilnih usluga.

Ako ovaj „prijedlog” prođe onda bi to značilo kako će telekom operateri morati u što kraćem roku izmijeniti Huawei opremu – naravno ako je koriste.

Xiaomi „korak bliže” dolasku Galaxy Z Flip rivala

Razlog ponovno razmatranja ovog prijedloga je u tome što je samo trećina članica EU već sada povela zabranu vezanu uz korištenje odnosno nekorištenje Huawei opreme a čini se kako EU želi da ta brojka bude mnogo veća. Europska Komisija je još 2020. godine dana „na odabir” da članice mogu same odlučiti dali žele nastaviti koristiti Huawei 5G telekomunikacijsku opremu ili jednostavno žele prestati s tom praksom.

huawei logo pr

Kako smo i rekli čini se kako je samo jedna trećina članica EU zaista posegla za „zabranom” korištenja Huawei 5G opreme, dok su druge članice jednostavno bezbrižno nastavile.

Stiže HONOR MagicOS 7.1

Potez EU daje do znanja na čijem je „kraju” ona u ovoj borbi između 5G prevlasti a jako dobro znamo kako se borba dešava između Amerike i Kine.

tekst4sl1 2

xff 970x250 hr

Amerika odnosno Sjedinjene Američke Države već dosta dugo tvrde kako Kina predstavlja sigurnosni rizik kada je u pitanju prisluškivanje i praćenje radnji korisnika te kako te sve podatke „nose” ka Kineskim izvršnim tijelima.

Apple WWDC 2023. – predstavljeni: iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, tvOS 17, MacOS Sonoma i Apple Vision Pro

Kina je već više puta odlučno odbacila te optužbe te je navelo kako Amerika samo želi tako ugroziti njihov gospodarski rast, koji je iz godine u godinu sve jači te ima sve veći značaj.

tekst1naslovna 4

Ovaj potez EU jasno dokazuje na čijoj je strani a moramo istaknuti kako je potpunu zabranu korištenja Huawei 5G uređaja već uvela Amerika kao i Australija.

Gmail „plava kvačica” može biti vrlo opasna – pripazite!

Na članicama EU je da se samostalno odluče hoće li prihvatiti navedeno ili ne ali bojimo se kako će ne prihvaćanje prijedloga, dovesti samo do daljnjih sankcija.

Prvi Hrvatski Satelit u Orbiti iduće godine !

Odluka EU mogla bi predstavljati presedan i biti „smjernica” i ostalim zemljama kako reagirati kada je u pitanju Huawei i korištenje 5G uređaja, odnosno hardvera kako bi svakodnevni 5G signal do nas dolazio nesmetano.

tekst2naslovna 1

Naravno da ćemo nastaviti pratiti razvoje ove priče ali opet je na udaru Huawei i ponovno ćemo pratiti borbu „opstanka” no ovoga puta u pitanju je 5G i njegov način korištenja. Dok ćemo mi „obični korisnici” tu osjetiti najviše posljedica u to budite sigurni.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU