PAMETNI TELEFONIHuawei ponovno koristi 5G na telefonima – Wiko 5G

Huawei ponovno koristi 5G na telefonima – Wiko 5G

Moramo priznati kako se i mi sami nismo nadali ovakvom članku. Huawei je „posve u tišini” radio marljivo i kao rezultat rada svojim poklonicima donio zaista lijepe vijesti.

Huawei Mate Xs vs Huawei Mate Xs 2

Naime tvrtka je pronašla načina kako ponovno koristiti Američke tehnologije, gdje u prvom redu mislimo na 5G mogućnost povezivanja na internet.

Uz pomoć Francuske tvrtke „Wiko”, Huawei će rebrendirati svoje pojedine modele pametnih telefona u budućnosti i na tržište ih dovesti s mogućnostima korištenja „zabranjenih” Američkih tehnologija i dijelova unutar pametnog telefona.

Apple iPhone 15 Ultra – slamka spasa za Američkog giganta

Prvi na redu model koji će biti podvrgnut tom „pokusu” bit će Huawei Nova 9 SE. Radi se o modelu pametnog telefona koji je na tržište došao u ožujku ove 2022. godine.

tekst2sl2 7

Ali isti ne donosi spektakularni čip kao i mogućnost 5G korištenja odnosno povezivanja na internet. Ipak suradnja Huawei i Wiko proizvođača uskoro će uroditi plodom.

Huawei Mate 50 Pro je low light specijalist

Tvrtka Wiko je Francuski proizvođač koji sada uz pomoć Huawei proizvođača na tržište donosi (i očito će donositi u budućnosti) pametni telefon.

tekst2sl3 3

Riječ je o modelu Wiko 5G. Koji će u suštini biti rebrendirani Huawei Nova 9 SE model pametnog telefona. Jer će kao i Nova 9 SE i Wiko 5G posjedovati 6,78” LCD zaslon (FHD+) s rezolucijom 1080x2388pix te 120Hz stopom osvježenja prikaza.

Top Huawei gadgeti i mobiteli

Za razliku od Huawei Nova 9 SE modela, Wiko 5G moći će koristiti 5G značajke. To će biti moguće zahvaljujući korištenju istog onog Snapdragon 680 čipa ali ovoga puta ne u 4G izvedenici, već u obzir dolazi 5G.


tekst2sl4 7

Wiko 5G donosi 8GB radne te 128GB ili 256GB interne memorije. Baterija donosi 4,000mAh te 66W brzo punjenje. Stražnji modul kamere donosit će 108MP glavnu kameru.


tekst2sl5

Ultraširoka kamera donosit će 8MP te makro kamera od 2MP, uz prisustvo senzora dubine s 2MP. Prednja (selfie) kamera posjedovat će 16MP.

Kako izvući najbolje iz kamere Huawei Mate 50 Pro mobitela

Sa softverske strane Wiko 5G posjedovat će HarmonyOS što znači kako će nadogradnje i sigurnosnu podršku primati direktno od Huawei proizvođača.

Cijena modela sa 128GB interne memorije bit će 287$, dok će model sa 256GB na tržištu stajati 315$. Za sada nije poznato hoće li ovaj Wiko 5G ugledati globalno tržište, mi se nadamo kako će se s vremenom to i ostvariti.

Samsung One UI 5.1 bit će predstavljen sa Galaxy S23 modelima

Čini se kako Huawei uz svoj HarmonyOS te vlastitu AppGallery trgovinu aplikacija, tržištu zaista pokazuje da i bez Amerikanaca može uspjeti. Kako će se ova suradnja odraziti na budućnost Huawei pametnih telefona, svakako nam ostaje za vidjeti. Mi ćemo i dalje nastaviti pratiti razvoj „udruženja” Wiko i Huawei proizvođača i dalje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU