PAMETNI TELEFONIHuawei usprkos zabranama unutar EU svoje projekte razvija unutar EU – kako?

Huawei usprkos zabranama unutar EU svoje projekte razvija unutar EU – kako?

Da, naslov je posve točan i ne trebate ga čitati više puta – ako mislite kako ste isti pogrešno pročitali. Nedavno smo se ponovno dotaknuli dobro nam poznate Huawei problematike.

Svi iPhone 15 modeli imati će glavnu kameru od 48MP – zaista?

U čitavu priču u posljednje se vrijeme vrlo dobro nadovezala i Europska Unija, odnosno Europski Parlament. Upravo je to „regulatorno tijelo” dalo preporuke svojim članicama da prestanu koristiti 5G opremu koju proizvodi Huawei.

Jer se ponovno (nekim čudom) došlo do zaključka kako Huawei i kroz tu 5G opremu – špijunira svoje korisnike i sve „odaje” svojoj matičnoj zemlji (Kini).

AMD predstavio Ryzen Pro 7000 – za stolna (desktop) i prijenosna računala

Naravno sve ovo nije potvrđeno već se temelji na nekim odlukama koje je odavno donijela Amerika a Europa samo poslušno prisvojila. Sam razvoj daljnje situacije jako dobro znamo.

huawei logo pr

Huawei je tako sada (trenutno) zabranjen u Americi i u nekim zemljama Europske (članicama EU) ali ono što ćemo vam sada reći svakako bi vas moglo iznenaditi.

Zašto moj iPhone zapne pri pripremi ažuriranja i kako to popraviti?

Jeste li se ikada zapitali gdje Huawei (u velikoj mjeri) razvija svoje buduće projekte? Proizvode i usluge koje ćemo mi (korisnici i tržište) tek u budućnosti imati prilike vidjeti i isprobati?

tekst2sl9
Huawei Avatr !

Dobro, ako bi ste rekli kako je to Kina bili bi ste u pravu ali i u drugim državama, Huawei razvoja svoje proizvode i usluge. Dali se sjećate našeg člana gdje smo govorili kako je EU dala „smjernice” da zemlje članice prestanu koristiti 5G Huawei opremu.

xff 970x250 hr

Samsung Exynos W930 pokretati će Galaxy Watch 6

Neke zemlje su to „poslušno” napravile, dok druge nisu. One koje nisu, nisu to napravile jer su zaboravile već jednostavno jer ne žele. A ne žele s razlogom jer te pojedine zemlje imaju partnerske odnose s Huawei proizvođačem.

tekst2sl3 3
Avatr 11 !

I upravo se tu krije odgovor na pitanje, gdje Huawei razvoja svoje nadolazeće projekte? Pa u tim zemljama koje su odbile „poslušati” EU i koje nisu uklonile 5G opremu.

Intervju: Li Changzhu, Huawei: XMAGE se nastavlja razvijati

Dakle, u osnovi Huawei razvija stvari za EU, u EU, dok mu je zabranjen pristup u EU. Čudno je to što unatoč zabrani upravo zbog sigurnosnih razloga, Huawei razvija tehnologiju u sljedećim područjima:

  • AI
  • 6G
  • Računalni oblak
  • Kvantno osjetilo
  • Povezivost
  • Okvir za autonomnu vožnju (Huawei Avatr)

Da dobro ste pročitali, Huawei već sada ima patent vezane uz autonomnu vožnju što bi značilo kako ćemo u budućnosti vidjeti prva Huawei vozila.

Samsung će imati dva Galaxy Unpacked događaja – jedno za Globalno a drugo za Američko (Kanadsko) tržište?

Ali ono što je nama još i čudnije je to što usprkos 5G zabrani korištenja opreme, Huawei unutar EU razvija „planove” za 6G. I upravo se može u nekim od ovih „polja” pojaviti zabrinutost za privatnost jer prvi na redu može biti „Računalni oblak” – a već kao da vidimo budućnost i ponovno optužbe vezane uz povredu privatnosti koja se ovoga puta razvija unutar EU a namjena je upravo EU.

tekst2sl5 2
Avatr 11 !

Da je ova novost zaista šokirala neke od zastupnika Europskog Parlamenta dokazuje i činjenica kako neki nisu imali pojma o čemu se zapravo i radi.

Meta također radi na „konkurentu” Twitter-a – u javnosti dostupan prikaz

Svakako ćemo nastaviti pratiti razvoj ove priče i hoće li Huawei kroz naredno razdoblje zaista i dalje biti prisutan unutar EU ili će ove „novine” zaista pokvariti njegovu prisutnost.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU