INTERNETInstagram će omogućiti uklanjanje Seen statusa

Instagram će omogućiti uklanjanje Seen statusa

Instagram konačno testira opciju koja će korisnicima omogućiti isključivanje oznake za pročitane poruke u Instagram DM-ovima. Na ovaj način, čak i ako ste pročitali nečiju poruku, ta osoba neće videti oznaku “viđeno” ispod poruke.

I Mark Cukerberg i Adam Moseri su najavili ovu opciju putem svojih kanala za emitovanje uživo.

“Čuli smo vaš povratni odgovor i započeli smo testiranje nove opcije koja vam omogućava isključivanje oznake za pročitane poruke u DM-ovima. Uskoro će ljudi moći da izaberu kada će drugi videti kada su pročitali njihove poruke”, rekao je Moseri u poruci.

Šef Instagrama je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka. Do ovog menija možete doći tako da dodirnete ime profila u okviru razgovora. Ako su korisnici deo testiranja, videće prekidač za isključivanje oznake za pročitane poruke u okviru sekcije “Ko može videti vašu aktivnost”.

Meta nije precizirala u kojem kapacitetu kompanija testira ove funkcije i kada će biti dostupne svim korisnicima.

Instagram dosta kasni sa puštanjem ove opcije, s obzirom na to da je aplikacija WhatsApp, koja je u vlasništvu Meta, omogućila isključivanje oznake za pročitane poruke još 2014. godine.

Kompanija takođe planira da omogući zaštitu sa podrazumevanim end-to-end šifrovanjem za Instagram DM-ove, nakon što završi puštanje te funkcije za Messenger. U avgustu, Meta je izjavila da kompanija planira da završi sa omogućavanjem end-to-end šifrovanja kao podrazumevane opcije na Messengeru do kraja godine.

instagram će omogućiti uklanjanje seen statusa

www.itvesti.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU