INTERNETInstagram će zatrpati novi oglasi

Instagram će zatrpati novi oglasi

Društvene mreže koje danas koristimo su besplatne (iako danas sve više njih uvodi pretplatu za određene opcije), ali to ne znači da korisnici ne plaćaju cenu korišćenja na jedan drugi način. Taj način su, naravno, oglasi. A oglase na Facebook-u, Instagram-u, YouTube-u niko ne voli jer im kvare iskustvo korištenja platformi.

Upravo zato korisnicima Instagram-a neće se svideti jedna promena koju uskoro mogu očekivati na toj društvenoj mreži. Naime, na ovoj platformi prikazivaće se još više oglasa.

Meta je najavila kako počinje sa testiranjem prikazivanja oglasa među rezultatima pretraživanja, a nakon početne testne faze, ova će opcija postati dostupna korisnicima širom sveta. Iako još nije poznato kada će to biti, na TechCrunch-u kažu kako će se novi oglasi na Instagram-u svima pojaviti tokom sledećih meseci. Ti oglasi, naravno, biće povezani sa sadržajem pretraživanja tako da, ako tražite objave na Instagram-u vezane uz putovanja, na vrhu rezultata pretraživanja prikazivaće se oglasi turističkih agencija, odnosno ostali oglasi vezani uz turizam i putovanja.

Kako korisnici ne bi pomislili kako je reč samo o rezultatu pretraživanja, a ne o reklami, ispod imena profila stajaće oznaka “sponzorisano”, slično kao što iznad prvih rezultata pretraživanja na Google-u stoji isto obaveštenje.

Još jedan novitet koji Instagram priprema jeste Reminder Ads putem kojeg će poslovni korisnici jednostavnije moći najaviti, obavestiti i podsetiti korisnike o nekim događajima koji bi im mogli da budu zanimljivi. Korisnici kojima su takve najave evenata zanimljive mogu pristati na primanje budućih objava i najava vezanih za te događaje.

Nove opcije vezane uz oglašavanje nisu nikakvo iznenađenje jer Meta u poslednje vreme ima problema sa padom prihoda od oglasa, a iz kompanije su tokom objave rezultata za prošli kvartal najavili kako očekuju da će se pad tržišta oglašavanja, pod pritiskom “nesigurne i volatilne globalne makroekonomske situacije”, nastaviti i dalje.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU