INTERNETInstagram-ova kopija Twitter-a stiže sutra

Instagram-ova kopija Twitter-a stiže sutra

Meta je već neko vreme radila na svojoj verziji Twitter-a. Ta aplikacija, nazvana Threads, stiže ove nedelje. Tačnije, sutra, 6. jula.

Threads je trenutno dostupan za “pre-saving” na Apple App Store-u i neki korisnici ga već vide na Google Play Store-u u Evropi. Slike ekrana u pregledu na App Store-u izgledaju poput Twitter interfejsa, prikazujući “thread” (objava) sa ikonama srca (lajk), govornog balona (odgovor), dvosmerne strelice (repostovanje na vašu sopstvenu objavu) i aviona od papira (deljenje drugde/direktno), kao i brojača za lajkove i odgovore. Takođe postoji prikaz funkcije za ograničavanje odgovora koja deli potencijalnu publiku za pojedinačni “New thread” na opcije Svi, “Profili koje pratite” i “Samo spomenuti”.

Najvažnije, aplikacija je direktno povezana sa Instagram-om. Ne samo da je na stranici App Store-a navedeno da se zove “Threads, an Instagram app” (ne Meta, ne Facebook, već baš Instagram), već će korisnici moći da se prijave koristeći svoje Instagram podatke i da biraju koga će pratiti na Threads-u iz liste ljudi koje već prate na Instagram-u. Prema ranijim izveštajima o ovoj aplikaciji, koja je prethodno bila poznata samo pod kodnim imenom “Project 92”, imaće centralizovan glavni feed i korisnici koji su već blokirani na Instagram-u će ostati blokirani na novoj platformi. Meta je takođe navodno radila na privlačenju poznatih korisnika za lansiranje.

Ovo može biti idealno rešenje za posvećene, ali udaljene korisnike Twittera koji ne mogu da se snađu sa Mastodon-om, još uvek čekaju pozivnicu za Bluesky ili ne mogu da se pomire sa idejom da ponovo izgrade svoju celokupnu mrežu pratilaca na nekoj novoj platformi.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU