PAMETNI TELEFONIiPhone 16 imat će svjetlije (štedljivije) zaslone zahvaljujući Samsungu

iPhone 16 imat će svjetlije (štedljivije) zaslone zahvaljujući Samsungu

*Apple iPhone 15 modeli / cijena*

Glasine i dalje kruže bez prestanka, a danas donosimo one koje su povezane s iPhone modelima za 2024. godinu, poznatima kao iPhone 16.

Apple donosi 2024. značajne promjene po pitanju pametnih satova – Apple Watch X

Da budemo precizni, razgovaramo o zaslonima koji će biti opremljeni mikro-lećama s ciljem postizanja svjetlijih zaslona, ali istodobno značajno povećanja autonomije baterije.

Dva giganta OLED zaslona, Samsung i LG, navodno su kontaktirali Apple kako bi predstavili svoju tehnologiju OLED zaslona s nizom mikro-leća (MLA).

iPhone 15 Pro donosi povećanje kapaciteta baterije

Koja bi mogla rezultirati znatno manjim energetskim potrebama za osvjetljavanje ekrana iPhonea na trenutačnim svjetlosnim razinama ili, alternativno, značajno povećati svjetlinu zaslona pri istoj potrošnji energije.

tekst2sl3

Međutim, treba sačekati službenu potvrdu od strane Applea da li će se odlučiti za primjenu OLED-a s mikro lećama u nadolazećem iPhoneu 16, kako sugerira izvješće The Elec. Ova tehnologija dolazi s nekim ograničenjima, kao što je blago smanjenje svjetline pri oštrim kutovima gledanja.

iPhone 15 Pro modeli donose boju: sivu u raznim nijansama [foto]

Zasloni MLA koriste mikro-leće za usmjeravanje svjetlosti izravno prema površini zaslona prema očima korisnika, umjesto da se svjetlost raspršuje u druge smjerove.


1 3
iPhone 15 pozira u paleti boja !

To značajno povećava svjetlinu zaslona i smanjuje potrošnju baterije kako bi se postigla ista svjetlina. S obzirom na to da su zasloni iPhonea već izuzetno svijetli, korist od upotrebe MLA OLED panela u iPhoneu 16 mogla bi biti produljenje vijeka trajanja baterije, s obzirom na činjenicu da je zaslon komponenta koja troši najviše energije.

iPhone 15 Pro do 8% lakši od aktualnog modela – razlog je Titanium

Međutim, jedan od nedostataka OLED zaslona s mikro-lećama je to što svjetlost može naglo lomiti na površini zaslona, što rezultira ograničenom vidljivošću iz kuta.


1 2
Apple iPhone 15 Pro “pozira” u paleti boja !

No, i Samsung i LG su navodno predstavili Appleu načine za ublažavanje ovih problema, putem upotrebe različitih materijala za organske svjetleće diode koji omogućuju bolju svjetlinu i vidljivost iz različitih kutova.

iPhone SE 4 (2024.) – što donosi i kad dolazi

Nažalost, ovo također znači da bi cijena OLED zaslona s mikro-lećama bila viša od trenutnih cijena koje Apple plaća Samsungu i LG-u. Stoga ostaje za vidjeti hoće li Apple dati zeleno svjetlo za upotrebu ovih OLED zaslona s mikro-lećama u svojim iPhone uređajima za 2024. godinu.


tekst2sl1 3
iPhone 15 linija u prodajnom pakiranju donositi će USB Type-C kabele (pletene) u boji kućišta modela !

Predviđa se da će iPhone 15 Pro Max ove godine imati višu početnu cijenu za 200 dolara, pa će Apple imati dovoljno vremena da procijeni kako će njegovi obožavatelji reagirati na takve cijene.

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Ako ovogodišnji iPhone 15 modeli dobiju značajno poboljšanje autonomije baterije, to bi moglo ukazivati na nadogradnju zaslona za modele iPhonea 16.


tekst2sl1
Cijena (početnih modela) s kojom će iPhone 15 linija biti dostupna na tržištu !

Naravno, treba uzeti u obzir da su ovo samo glasine, a iPhone 16 modeli su još daleko u budućnosti. Izgleda da Apple sada usmjerava svoju pažnju na optimizaciju postojećih značajki, budući da su već postigli visok nivo kvalitete u svojim iPhone modelima.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU