PAMETNI TELEFONIiPhone trikovi koje morate znati - pojednostavit će vam svakodnevno korištenje

iPhone trikovi koje morate znati – pojednostavit će vam svakodnevno korištenje

Apple iPhone jednostavno je prestiž kada se govori o pametnim telefonima. Ipak velika većina nas ne zna za jednostavne (a korisne) mogućnosti kako bi korištenje iPhone-a učinilo krajnje jednostavnim.

@hitomidocameraroll

Hopefully more tips to come in 2024! #iphonetipsandtricks #iphonetrick #apple #ios #techtoktip #ios17 #hitomidocameraroll #tech #iphonetips

♬ Stay Instrumental – G-ßeat$

Poznati TikToker Tyler Morgan koji je ujedno i bivši zaposlenik Apple-a na ovoj društvenoj mreži otkrio je neke od zaista zanimljivih mogućnosti. Koje i vi već sada možete iskušati na svojem iPhone telefonu.

Dvostruki dodir na stražnjem dijelu

Stražnji dio vašeg iPhonea može poslužiti poput gumba, omogućujući vam da ga prilagodite prema svojim željama. Dvostruki dodir možete konfigurirati tako da otvorite Postavke, odaberete odjeljak Pristupačnost, a zatim u podsekciji Dodir odaberete Dodir po stražnjem dijelu.

Apple iPhone 16 Pro poprima nove značajke s akcijskim gumbom

Tamo možete odabrati funkciju koju želite dodijeliti tom dodiru, primjerice korištenje kao svjetiljke ili snimanje zaslona. Važno je napomenuti da ova opcija neće raditi ako imate masku na uređaju.

Trik s 123 tipkom

U kutu tipkovnice nalazi se tipka 123 koja prebacuje tipkovnicu na brojeve i simbole. Umjesto da je samo dodirnete, možete je zadržati pritisnutom i kliziti po tipkovnici kako biste unijeli broj ili simbol, a zatim se brzo vratili na pisanje slova.

Tipkovnica za jednu ruku

U kutu tipkovnice nalazi se i simbol mreže ili kruga. Pomoću njega možete smanjiti veličinu tipkovnice i odabrati želite li je približiti lijevoj ili desnoj strani, ovisno o tome jeste li ljevak ili dešnjak. Ova opcija posebno je korisna za osobe s manjim rukama ili kraćim prstima.

Razmaknica kao miš

Korisnici Androida dobro poznaju ovu mogućnost, koja je također dostupna i na iPhoneu. Držite razmaknicu i pomičite prstom po njoj kako biste lakše navigirali kroz tekst, umjesto da direktno tapkate po ekranu. Ovo je slično kao korištenje miša.

Protresanje mobitela

Ako napravite grešku prilikom tipkanja, lagano protresite mobitel. Pojavit će se opcija za poništavanje posljednjeg unosa.

Optimizirano punjenje

Mogućnost optimiziranog punjenja već smo opisali, a istaknuta je i prilikom predstavljanja iPhonea 15. Kada je ova opcija aktivirana, punjenje će se ograničiti na 80% kako bi se očuvalo zdravlje baterije. Ova opcija dostupna je stalno, a ne samo povremeno, kako je to bilo kod starijih modela.

Live Listen

Funkcija Live Listen omogućava vašem uređaju da djeluje kao mikrofon koji prenosi zvuk na vaše AirPods ili Beats slušalice. To je korisno u bučnim okruženjima kako biste bolje čuli razgovor. Možete je aktivirati putem Postavki u Kontrolnom centru ako koristite iOS ili iPadOS 14.3 ili noviju verziju.

Snimanje uz glazbu

Dok slušate glazbu, možete započeti snimanje jednostavnim pritiskom gumba za snimanje. Isto tako, dok snimate zaslon, možete snimati zvuk tako da prvo uključite mikrofon na iPhoneu, a zatim pokrenete snimanje ekrana.

Avada Kedavra

Za kraj, ljubitelji Harryja Pottera bit će oduševljeni mogućnošću da Siri kaže “Avada Kedavra”, što će rezultirati opcijom za isključivanje mobitela.

Na današnji dan prije 17 godina predstavljen je iPhone

To nije jedina čarolija koju Siri poznaje. Na primjer, izgovaranjem “Lumos” uključit će se bljeskalica, dok će izgovaranjem “Nox” ona ugasiti.


preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU