back to top
TutorijaliKako kupiti Bitcoin u 3 koraka

Kako kupiti Bitcoin u 3 koraka

- Advertisement -

Do prije par godina mnogi nisu niti čuli za Bitcoin, a danas ga je moguće kupiti u tri koraka za manje od 15 minuta. Vjerujemo da ste u posljednjih godinu dana puno puta čuli za Bitcoin, ali mnogi i dalje ne znaju šta je. U ovom članku vam donosimo tutorijal kako kupiti Bitcoin u tri koraka.

Čemu služi Bitcoin?

Bitcoin je novac budućnosti koji služi za sve kao i normalan papirnati novac, ali uz mnogo manje troškove transakcije, brže transakcije, i potpunu anonimnost. Da, anonimnost, dobro ste pročitali. Kako kupiti Bitcoin saznat ćete u nastavku, u ovom dijelu ćemo još malo pisati o njegovim prednostima i kako funkcioniše. To znači da vam u Bitcoin novčanik mogu poslati 0.05 BTC-a, koji će stići u vaš novčanik brzo uz minimalne troškove, a pritom nitko neće znati da sam vam poslao tih 0.05 BTC-a. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Nažalost, upravo je ta anonimnost dovela do toga da se Bitcoin često povezuje sa tržištem droge i drugim ilegalnim aktivnostima. To je nažalost istina, ali isto tako i papirnati novac se koristi u iste svrhe. Namijenjen je za trgovanje, ali zbog naglog rasta vrijednosti svi vide zanimljivu investiciju i pitaju se kako kupiti Bitcoin. Sve o tome doznajte u nastavku.

Šta je Bitcoin?

Bitcoin je decentralizovana kriptovaluta koja funkcioniše na peer-to-peer mreži. To znači da između slanja ove valute ne stoji ni jedna centralna banka već osoba A šalje osobi B, a tu transakciju potvrđuje 6 različitih ljudi (poznatih kao rudari) koji ne znaju ko šalje kome niti bilo šta o toj transakciji.

- Advertisement -

2008. na internetu pojavilo se je 8 stranica koje su promijenile budućnost novca, a kao autor potpisao se je Satoshi Nakamoto. 2009. je prvi put u rad puštena Bitcoin mreža, a danas se ne zna ko je izvorni autor ove kriptovalute. Kako kupiti Bitcoin pitanje više nije nepoznato, sve o njegovoj kupovini saznajte u nastavku.

youtube video

Kupovina u tri koraka

Da, stvarno je moguće kupiti Bitcoin u tri jednostavna koraka za samo par minuta. Danas je kupovina Bitcoina jednostavna kao i kupovina stranih valuta u mjenjačnici. Prvi korak je registracija računa na nekoj internet Bitcoin mjenjačnici. Nakon registracije prelazimo na drugi korak, a to je potvrda identiteta. Dovoljna je slika lične karte ili nekog drugog dokumenta i to je to, možete zamijeniti vaš novac za Bitcoin. Treći, posljednji korak, je odabir količine Bitcoina koju želite kupiti i kupovina sa karticom. To je to, postali ste vlasnik određenog dijela Bitcoina i sljedeći put kada vas neko pita kako kupiti Bitcoin znat ćete mu reći.

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU