ZANIMLJIVOSTIKamera za kontrolu brzine snimila neobičnog vozača

Kamera za kontrolu brzine snimila neobičnog vozača

Kamera za kontrolu brzine vozila u Slovačkoj „ulovila“ neobičnog vozača kako vozi brže od dozvoljenog

 

Kamera za kontrolu brzine u selu Šterusi, na zapadu Slovačke, snimila je nesvakidašnji prizor, a slovačka policija je fotografiju podijelila na svom Fejsbuk profilu.

Prilikom snimanja prekršilaca, koji se u tom selu kreću brže od dozvoljene, zabilježeno je da je jurećom Škodom po svemu sudeći upravljao lovački pas.

Škoda se kretala 11 km/h brže od dozvoljene. Radar ju je uhvatio prilikom prekršaja, kamera je uslikala, a zbog nesvakidašnje scene sve je završilo na internetu kao zabava. Vlasniku vozila je vjerovatno bilo malo manje zabavno, jer je policija utvrdila da je vozilom u spornom trenutku upravljao on, tridesetjednogodišnjak.

Što se psa tiče, vozač tvrdi da mu je iznenada skočio u krilo neposredno prije nego što je naišao na kameru za nadzor saobraćaja, piše Insider.

Vozač, vlasnik psa i Škode, kažnjen je zbog prekoračenja brzine. Izbjegao je kaznu za neopreznu ili neodgovornu vožnju, pošto policijske kamere nisu snimile nagle pokrete vozila, pa je policija povjerovala da je pas u trenutku fotografisanja sjedio slučajno za volanom.

Čini se da je policija ipak vidjela smiješnu stranu incidenta, a čak su objavili i lažni razgovor sa psom o prebrzoj vožnji. Policija je takođe pozvala vozače da propisno obezbijede sve kućne ljubimce na putovanju jer i životinje mogu ugroziti bezbjednost vozila.

it-mixer.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU