INTERNETKorisnici iPhone-a u Velikoj Britaniji izgubiće iMessage i FaceTime?

Korisnici iPhone-a u Velikoj Britaniji izgubiće iMessage i FaceTime?

Apple razmatra mogućnost onemogućavanja dve ključne funkcije na svojim iPhone uređajima u Velikoj Britaniji. Platforme iMessage i FaceTime mogu biti onemogućene u ovoj regiji zbog aktuelnih regulatornih problema.

Kompanija sa sedištem u Cupertinu je u opoziciji prema novom Zakonu o bezbednosti na internetu, slično kao WhatsApp i Signal. Ukoliko niste upoznati, britanska vlada planira da predstavi Zakon o bezbednosti na internetu, koji će regulisati servise za razmenu poruka. Drugim rečima, vlada će praktično moći da nadgleda vaše poruke kako bi otkrila materijal koji prikazuje seksualno zlostavljanje dece (CSAM) i druge ilegalne sadržaje.

Zakon o bezbednosti na internetu takođe želi pristup porukama zasnovanim na enkripciji na kraju korisnika. Ovaj zakon je već naišao na kritike od strane WhatsApp-a i Signal-a, koji su takođe povukli svoje usluge iz zemlje. Sada se čini da će i Apple ukloniti usluge iMessage i FaceTime jer odbija da napravi posebne promene za samo jednu zemlju koje mogu uticati na njegove sigurnosne funkcije. Ako zakon stupi na snagu, predstavljaće najveću pretnju po pitanju sigurnosti podataka i privatnosti građana Velike Britanije.

Trenutno je Zakon o bezbednosti na internetu u fazi konsultacija u trajanju od osam nedelja. Tehnološke kompanije poput Apple-a nadaju se da će vlada uzeti u obzir njihove povratne informacije i revidirati zakon. Ostanite u toku jer ćemo vam pružiti ažuriranja kada budu dostupne dodatne informacije u vezi sa ovom temom.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU