TutorijaliKupnja Bitcoina u 3 koraka

Kupnja Bitcoina u 3 koraka

Contents

Do prije koje godine mnogi nisu ni čuli za Bitcoin, a danas ga je moguće kupiti u svega 3 koraka za manje od 15 minuta.

Vjerujemo da ste u zadnjih godinu dana puno puta čuli za Bitcoin, no mnogi i dalje ne znaju što je on. U ovome članku donosimo vam tutorijal kako je moguća kupnja Bitcoina u samo 3 koraka.

Čemu služi Bitcoin?

Bitcoin je novac budućnosti koji služi za sve kao i normalan papirnati novac, no uz puno manje troškove transakcije, brze transakcije, te potpunu anonimnost.

Da, anonimnost, dobro ste pročitali. Kako kupiti Bitcoin saznati ćete u daljnjim odlomcima, u ovome ćemo još malo napisati o njegovim prednostima i njemu samome.

To znači da ja vama u Bitcoin novčanik mogu poslati 0.05 BTCa, koji će u vaš novčanik za Bitcoine doći vrlo brzo uz minimalne troškove transakcije, a uz sve to nitko neće znati da sam ja vama poslao tih 0.05 BTCa. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Kupnja Bitcoina – uputstvo i savjeti

Nažalost upravo je ta anonimnost dovela do toga da je Bitcoin često spominjan uz tržište droge i svih drugih ilegalnih stvari.

To je nažalost točno, no isto tako i papirnati novac se koristi u iste svrhe. Namijenjen je za trgovanje, no zbog naglog rasta cijene svi vide zanimljivu investiciju i pitaju se kako kupiti Bitcoin. Sve o tome doznajte u nastavku.

Što je Bitcoin?

Bitcoin je decentralizirana kriptovaluta koja radi na peer-to-peer mreži. To znači da između slanja ove valute ne stoji ni jedna središnja banka niti ništa, već osoba A šalje osobi B, a tu transakciju potvrđuje 6 raznih ljudi (popularno zvanih majneri) koji ne znaju tko kome šalje, niti išta o toj transakciji.

2008. na internetu pojavilo se je 8 stranica koje su promijenile budućnost novca, a kao autor potpisao se je Satoshi Nakamoto. 2009. je prvi put u rad puštena Bitcoin mreža, a dan danas se ne zna tko je izvorni autor ovog novca budućnosti.

Kako kupiti Bitcoin pitanje više nije strano, sve o njegovoj kupnji saznajte u nastavku.

kupnja bitcoina
Kupnja Bitcoina

Kupnja Bitcoina u 3 koraka

Da, uistinu je moguće kupiti Bitcoin u 3 jednostavna koraka za svega par minuta. Danas je kupnja Bitcoina jednostavna kao i kupnja stranih valuta u mjenjačnici.

Prvi korak je registracija računa na nekoj internet Bitcoin mjenjačnici. Nakon registracije dolazimo na drugi korak, a to je potvrda identiteta.

Slika osobne iskaznice ili nekog drugog dokumenta i to je to, možete zamijeniti vaš novac za Bitcoin.

Treći, zadnji korak, je odabir koje količine Bitcoina želite kupiti i kupnja s karticom. To je to, postali ste vlasnik određenog dijela Bitcoina i sljedeći put kada vas netko pita kako kupiti Bitcoin znat ćete mu reći.

kupnja bitocina
Kupnja Bitcoina u 3 koraka

Bitcoin trgovanje

Vlasništvo bitcoina znači malo ako ne pronađete adekvatne kanale za to kupovina i prodaja BTC valute, tj. Bitcoin trgovanje.

I naravno, sa vaše tačke gledišta, pretpostavljate da se tako ostvaruje prava zarada. Međutim, kupovina i prodaja nosi brojne neizvjesnosti.

Rizik se nalazi kako u neiskustvu učesnika, neredovnom poslovanju, tako i u velikoj razlici u provizijama za posredovanje u trgovini, pa je pitanje „kako trgovati bitkoinom?“ opravdano.

Odgovor pruža smjernice o tome preko kojeg brokera trgovati bitcoinima, da li je peer-to-peer sastanak možda bolja opcija? Poznavanje ko ima dugogodišnje iskustvo i uspjeh u poslovanju je put do većeg profita.

Menjačnice kriptovaluta su jedni od pionira trgovine digitalnim valutama u Srbiji i imaju veliko iskustvo.

Oni koji posluju dugi niz godina usavršili su svoj poslovni sistem, pa su podaci o klijentima vjerovatno sigurniji nego kod velikog broja novootvorenih mjenjačnica.

To su posrednici koji takođe nemaju fiksnu provizijua varira od toga da li su korisnici registrovani, koliki je obim trgovine, koliko dugo ste korisnik njihove usluge…

Bitcoin burza nudi kursnu listu, dajete nalog za kupovinu i prodaju, i berzanske trgovine za vas.

Preporuka

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU