BiznisLapse želi konkurirati Instagramu - itportal.ba

Lapse želi konkurirati Instagramu – itportal.ba

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Još od kako je Instagram prošle godine dao prednost kratkim video zapisima, korisnici su pokazivali nezadovoljstvo zbog promjena. Sličan korak napravio je i YouTube.

Otkako je Instagram promijenio svoj algoritam u korist kratkih videozapisa sličnih TikToku, mnoge nove aplikacije pokušavaju zauzeti mjesto originalne misije Instagrama – dijeljenje fotografija s prijateljima. BeReal, Grainery i Glass su neki od pokušaja, no sada se pojavljuje novi izazivač – Lapse.

Telemach šalje upite za nepostojeće račune

Lapse, aplikacija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, transformira vaš telefon u fotoaparat za jednokratnu upotrebu, omogućujući vam dijeljenje zrnatih fotografija s malim grupama prijatelja satima nakon što su snimljene.

1 14

Dana 13. studenog, Lapse je zauzeo treće mjesto na ljestvici Apple App Storea za besplatne iPhone aplikacije u SAD-u, nadmašivši čak i TikTok i Google, te se istaknuo kao prva aplikacija u kategoriji fotografija i videa.

Nova era umjetne inteligencije dolazi u Galaxy

Dok popularne platforme poput Instagrama i TikToka potiču korisnike da povećaju broj sljedbenika i sklapaju ugovore o oglasima, Lapse je uspio krenuti suprotnim putem.

2 102 10

Fokusirao se na stvaranje autentičnijeg iskustva bez igrica između ljudi koji se međusobno poznaju i vole. Ova strategija privukla je pažnju korisnika, uključujući i one koji su nekada uživali u Instagramu.

Gmail 01.12.2023. briše neaktivne račune

Čak su i velike ličnosti poput Kylie Jenner izrazile želju za povratkom jednostavnosti: “Prestani pokušavati biti TikTok, samo želim vidjeti slatke fotografije svojih prijatelja”, napisala je prošle godine.

33


foreo akcija

Lapseova jedinstvena značajka je “usmjeri i snimaj” kamera, inspirirana filmskim kamerama za jednokratnu upotrebu. Ove fotografije ne možete uređivati, povećavati ili dodavati filtere, a proces “obrade” u “mračnoj sobi” traje nekoliko sati. Iako su često isprane i zrnate, mnogi korisnici cijene estetiku koja izaziva osjećaj nostalgije i čini fotografije klasičnijima.

Google Drive za Android i iOS dobiva redizajn

Lapse je iskoristio i novu značajku iPhonea koja omogućuje korisnicima dodavanje widgeta izravno na zaključani zaslon, omogućujući pristup kameri jednim dodirom.


5 8

Dok druge aplikacije poput Huje nude sličnu kvalitetu fotografija, Lapse se ističe svojim društvenim aspektom. Nakon “obrade”, korisnici mogu odlučiti žele li zadržati fotografije privatnima ili ih podijeliti s prijateljima, eliminirajući pritisak brojača “lajkova” i promičući opušteno okruženje.

Samsung One UI 6.0 i datum dolaska na telefone – [lista]

Unatoč uspjehu, Lapse je dobio kritike zbog taktike rasta koja prisiljava nove korisnike da pozovu prijatelje prije nego što mogu koristiti aplikaciju.


6 5

Ova strategija je naišla na kritike jer ne odražava prirodnu dinamiku društvenih medija, gdje se korisnici često usredotočuju na smanjenje broja pratitelja kako bi održali intimnu grupu.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Lapse se suočava s izazovom stvaranja održivog poslovnog modela. Iako je tvrtka dobila potporu od 11 milijuna dolara, aplikacija je trenutno besplatna za korisnike i ne generira prihod.

naslovna 5naslovna 5

Dok neke slične fotoaplikacije usporavaju rast nakon početnog uspona, suosnivač Lapsea, Dan Silvertown, ističe da želi izbjeći modele monetizacije temeljene na oglasima.

Google Drive za Android i iOS dobiva redizajn

Iako razmišlja o mogućnosti uvođenja plaćenih značajki, ističe da je trenutni prioritet stvaranje izvanrednog proizvoda i privlačenje šire publike.  Lapse ostaje intrigantan igrač na tržištu društvenih medija, a vrijeme će pokazati može li održati svoju jedinstvenu perspektivu i privući dugoročni uspjeh.

Preuzmite Lapse:


appstore-button400x400

 


preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU