INTERNETMessenger dobija end-to-end enkripciju prema zadatim podešavanjima

Messenger dobija end-to-end enkripciju prema zadatim podešavanjima

Meta uvodi end-to-end enkripciju za jedan-na-jedan razgovor i pozive na Messengeru, napokon ispunjavajući obećanje koje je bilo u pripremi već neko vreme. Kada je end-to-end enkripcija uključena, samo vi i osoba kojoj šaljete poruku na Messengeru možete videti njen sadržaj, tvrdi kompanija.

Enkriptovani razgovori prvi put su predstavljeni kao opcija u Messengeru 2016. godine, ali nakon dugog pripremnog perioda, end-to-end enkriptovane poruke i pozivi za razgovore između dve osobe sada će postati standard u budućnosti.

“Ovo je trajalo godinama da se dostavi jer smo uzeli vreme da to uradimo kako treba”, rekla je Loredana Crisan, potpredsednica Messengera, u saopštenju koje je podelila s The Vergeom. “Naši inženjeri, kriptografi, dizajneri, stručnjaci za politiku i menadžeri proizvoda vredno su radili na ponovnom izgradnji Messenger funkcija od samog početka.”

Prema rečima Crisan, nećete žrtvovati Messenger funkcionalnosti prilikom korišćenja enkriptovanih razgovora, pa ćete i dalje moći koristiti stvari poput tema i prilagođenih reakcija. Međutim, Crisan napominje da može “potrajati neko vreme” da se svi Messenger razgovori prebace na podrazumevanu enkripciju.

messenger dobija end-to-end enkripciju prema zadatim podešavanjima

www.itvesti.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU