BiznisMeta također radi na „konkurentu” Twitter-a – u javnosti dostupan prikaz

Meta također radi na „konkurentu” Twitter-a – u javnosti dostupan prikaz

Nije novina da Twitter u posljednje vrijeme ne bilježi baš „slavne dane”. Isto tako nije novina da konkurencija ne „gubi niti dana” kako bi razvila svoje pandane, poznatoj aplikaciji odnosno društvenoj mreži.

Tesla Model 3 „facelift” uočena na cestama

Prije nekoliko dana na našim smo se stranicama dotaknuli kako Instagram razvija „kopiju” Twitter-a, dok sada nešto slično radi i Meta. Znači sama „krovna tvrtka” koja stoji iza Facebook-a, Instagrama i WhatsApp-a.

A dali se sjećate da smo govorili kako i WhatsApp donosi neke značajke „kopirane” s Twitter-a? Hmm, čudno i slučajno zar ne? E pa čini se kako sama Meta zaista razvija po prvi puta vlastitu aplikaciju čije je kodno ime „Project 92”.

WhatsApp Channels je isto što i Feed na Twitter-u

Ono što će glavna zadaća i ulova ove aplikacije biti je sve ono dobro nam poznato što već odavno koristimo na Twitter društvenoj mreži. Sada su dostupni i prvi „neslužbeni” prikazi aplikacija.

tekst3naslovna1

Na prvi pogled čini se kako će sučelje dosta sličiti na Instagram. No s jednom vrlo bitnom razlikom a to je kako interface neće imati dostupnost fotografija.

Instagram stvara konkurenta Twitter-u – pokreće novu aplikaciju

Za sada ne znamo da li će ovo biti i u službenoj verziji ali nekako je za vjerovati da hoće, jer će se više (kao što smo rekli) oslanjati na izgled i ulogu Twitter-a. Ne samo izgledom da će „Project 92” nedvojbeno podsjećati na Instagram, već će biti omogućeno da svi Instagram prijatelju budu jednostavno i lako prebačeni na novu društvenu mrežu odnosno pripadajući servis.

xff 970x250 hr

tekst1naslovna 4

Sam proces prelaska bit će krajnje jednostavan, već će i svi elementi (informacije o korisniku) biti popunjene odnosno iskopirane s Instagram profila.

Twitter: Elon Musk odlazi i imenuje novog izvršnog direktora Twitter-a

Za one koji nemaju Instagram ipak će morati proći nekoliko koraka registracijskog procesa. Izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg naveo je kako je tvrtka već više puta zaprimila „zamolbe” da Meta napravi kopiju Twitter-a, jer jednostavno korištenje tog popularnog servisa u posljednje vrijeme zaista više nije moguće, tako tvrdi Zuckerberg.

tekst2naslovna

Kako se doznaje početak razvoja aplikacije „Project 92” započeo je u siječnju a njezina finalna izvedba bit će što prije dostupna. Također se šuška kako bi ime aplikacije moglo biti „Threads”.

Izgubili ste telefon. Što sada?

A hoće li se tako zaista zvati i hoće li imati elemente kao neki „spoj” Instagrama i Twittera, svakako nam ostaje za vidjeti. Naravno još jednom podsjetimo kako i Instagram razvoju „kopiju” Twittera, a neke značajke „iskopirane” s Twittera uskoro očekuju i korisnike WhatsApp platforme.

tekst2sl1 9

Stoga nas ovo sve vrlo jednostavno dovodi do zaključka, dali stvarno dolazi vrijeme odnosno dali je kraj Twittera zaista pred nama i neizbježan?

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU