INTERNETMicrosoft-ova pretraga Bing tvrdi da Australija ne postoji

Microsoft-ova pretraga Bing tvrdi da Australija ne postoji

U sredu se dogodio čudan zaokret kada su rezultati pretrage na Bing-u naveli neke korisnike da dovedu u pitanje stvarnost, jer je pretraživač hrabro proglasio “Ne” u odgovoru na pitanja o postojanju Australije.

Tehnološki novinar Stilgherrian je podigao uzbunu na Bluesky-u, primećujući Bing-ov očigledni porek od celog države.

Reakcije su varirale od skeptičnosti do humora, pri čemu je jedan korisnik razmišljao o izbegavanju plaćanja računa. Pokušaji repliciranja rezultata doneli su mešovite ishode, pri čemu je Bing Chat čak protivrečio redovnoj pretrazi.

Međutim, Microsoft-ova AI pretraga potvrdila je stvarnost Australije.

Saradnik na Bing-u je u četvrtak razjasnio, tvrdeći: “Da, Australija je stvarna država,” opovrgavajući teorije zavere da je to bilo izmišljeno od strane britanske vlade.

Microsoft je promptno rešio problem, priznajući grešku.

Guardian Australia je istražio fenomen i tragao za njegovim poreklom koje seže do 2017. godine s početka na Redditu. Uprkos Guardianovom članku iz 2018. godine, teorija zavere se ponovo pojavila, tvrdeći da je Australija “jedna od najvećih prevara ikada stvorenih”.

Koreni ove divlje teorije navodno sežu unazad do 2006. godine, sa postom na forumu Flat Earth Society koji dovodi u pitanje postojanje Australije.

www.itvesti.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU