Ova impresivna kružna zgrada, nastala u saradnji sa Madison Square Garden-om, otvorena je prošle nedjelje u blizini The Venetian Resorta u Las Vegasu, zadivljujući publiku svojom impresivnom animacijom.

Da podsjetimo, 2018. godine počela je izgradnja najvećeg LED ekrana na svijetu, a nakon godina razvoja i povećanja budžeta, Sphere Entertainment ga je konačno uključio i predstavio svijetu. Sa kapacitetom od 17.600 sjedećih mjesta i stajaćim prostorom za 20.000, ovo mjesto će postati popularna destinacija za događaje i zabavu uživo. Pogledajmo tehničke karakteristike ovog izuzetnog LED displeja i sfernu strukturu.

Ključne karakteristike LED ekrana kompanije Sphere Entertainment:

  • Vanjski LED ekran: Kupola koju je izgradila Sphere Entertainment ima najveći vanjski LED ekran na svijetu, koji pokriva površinu od 176.784 kvadratna metra.
  • LED svjetla: LED zaslon se sastoji od impresivnih 1,2 miliona LED svjetala, pri čemu svako svjetlo sadrži 48 pojedinačnih LED dioda koje mogu prikazati 256 miliona različitih boja.
  • Dimenzije sfere: Prema Sphere Entertainment, Sphere je najveća sferna struktura na svijetu, široka 157 metara i visoka 111 metara.
  • Unutrašnji ekran: Sphere ima najsavremeniji unutrašnji ekran rezolucije 16K sa 16K, što je zahtevalo razvoj novog sistema kamera.
  • Saradnja filmaša: Poznati redatelj Darren Aronofsky navodno radi na prvom ekskluzivnom filmu Sphere, naglašavajući potencijal ovog inovativnog mjesta.
  • Imerzivni audio sistem: Sphere se može pohvaliti impresivnim audio sistemom koji se sastoji od 164.000 zvučnika, posebno dizajniranih da dopune kružnu strukturu prostora.
  • Nadolazeći koncert: Prvi koncert koji je zakazan u Sphere zakazan je za 29. septembar, a na njemu će nastupiti U2, što predstavlja uzbudljivu prekretnicu za debi na ovoj lokaciji.

Sa svojim rekordnim LED ekranom i jedinstvenim sfernim dizajnom, kreacija Sphere Entertainment obećava da će redefinisati mogućnosti impresivnih vizuelnih i audio iskustava u svijetu zabave.