ZANIMLJIVOSTINapravljen najgluplji chatbot - prva svjetska "vještačka neinteligencija"

Napravljen najgluplji chatbot – prva svjetska “vještačka neinteligencija”

Najgluplji chatbot kreiran je iz zabave i treniran je pomno odabranim glupim tekstovima, pa takve i odgovore daje kada ga nešto pitate

 

Kreg Šervin i Stiv Nas, koji su zaposleni u jednoj marketinškoj agenciji u Njujorku, došli su na ideju da kreiraju „najgluplji chatbot na svijetu“.

Poplava novih sistema vještačke inteligencije i popularnost chatbot-a ChatGPT izazvali su i brojne reakcije – od one kako će nam AI svima uzeti poslove, pa do zabavnih, poput ove o kojoj sada pišemo.

„Šta kada bismo kreirali AI sistem toliko glup, da ga se niko ne boji?“, zapitali su se Kreg Šervin i Stiv Nas, pa prionuli na posao i stvorili prvu svjetsku „vještačku neinteligenciju“.

Da bi napravili najgluplji chatbot na svijetu iskoristili su OpenAI-jev sistem GPT-3 i njegov API pristup, pa su ga trenirali na najglupljim tekstovima kojih su se sjetili.

Među njima su se tako našli dijalozi iz holivudskih „trash“ komedija, ali i rečenice likova iz serija kao što su Office ili Prijatelji, scene iz Zoolander-a, i slično. Neizbježno, uključeni su i tekstovi govora određenih političara ili ekstremno bijedne rasprave sa popularnih internet foruma.

Rezultat svega je chatbot 2dumb2destroy, dostupan na ovom linku. Kao i sve ostale slične sisteme, i ovaj možete pitati prirodnim (engleskim) jezikom što vam padne na um, a odgovoru ćete se najvjerovatnije nasmijati i produžiti dalje.

Za ovaj sistem, poručuju njegovi autori, sigurno nećete morati da brinete da li će vam uzeti posao, zavladati svijetom ili uništiti društvo kakvo poznajemo.

(Bug)

 

Dopada vam se  itportal.ba? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.

it-mixer.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU