TutorijaliNeka posjetitelji uživaju u vašim web stranicama

Neka posjetitelji uživaju u vašim web stranicama

Contents

Namjenski server za najzahtjevnije

Mnogi zahtjevni korisnici odlučuju se za ugovaranje Carnet domene te njihovo spajanje s web stranicama koje se nalaze na namjenskom serveru. Odlučite li se za namjenski server, to znači da ćete dobiti server potpuno prilagođen vama, bez da će mu moći pristupiti drugi korisnici. Naravno, ova vrsta ima i najvišu cijenu, no sve tvrtke koje imaju važne poslovne stranice, uglavnom se odlučuju za ovakav web hosting jer im nudi najveću razinu prilagodbe. Pri ugovoranju, mnoge tvrtke će vam izaći u susret te vam omogućiti da odaberete barem određene komponente te vam i u tom koraku dati do znanja koliko je ova vrsta internetskog hostinga posebna.

Carnet domene za domaće tržište

Ciljate li na domaće tržište, onda je registracija Carnet domene logičan sljedeći potez nakon što ste ugovorili uslugu smještaja web stranica. Carnet domene lako se prepoznaju po hr nastavku i to su ujedno hrvatske nacionalne domene, a dolaze u dvije varijante:

  • Besplatne
  • Naplatne

Besplatne Carnet domene imaju određena pravila koja se moraju poštovati pri registraciji, a ujedno i svaki korisnik ima pravo na samo jednu. S druge pak strane, naplatne Carnet domene nemaju gotovo nikakvih pravila vezanih uz registraciju i gotovo da ih možete registrirati poput klasičnih globalnih domena.

Besplatne Carnet domene registriraju se putem posebnog portala na adresi domene.hr, dok se naplatne Carnet domene registriraju putem brojnih ovlaštenih registara. Sama registracija je vrlo jednostavna, jedini uvjet je da je željena hr domena slobodna, jer ne mogu postojati dvije potpuno iste. No, prvi korak je uvijek provjera domene te ćete u tom koraku vidjeti možete li registrirati određenu hr domenu ili ne. 

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU