TutorijaliNekoliko savjeta, kod kupovanja nove domene

Nekoliko savjeta, kod kupovanja nove domene

Želite dobru večeru? Otvorite Google i potražite dobar restoran. Želite nove tenisice? Otvorite Google, pretražite ga i nađite najbolju cijenu, kad je imate, naručite ih i uživajte. Kao što vidite, danas možete na internetu naći praktički sve što trebate – od proizvoda, koje kupujete, do raznih informacija, koje tražite, ali da bi sve to funkcioniralo, potrebno je malo more internet stranica.A da bi svi ti ljudi, koji nešto nude imali svoju stranicu, trebaju im za početak razne domene ili po domače, neki naslov, na kojem se sve to može naći i pročitati.

Kako mora izgledati naziv vaše domene?

Znači, ako želite svoju stranicu, morat ćete najprije kupiti naslov stranice – za to postoje tvrtke, koje te stvari prodaju. Ali kakav naslov ili naziv odabrati?

Ljudi, koji se na primjer bave sa optimizacijom internet stranica misle, da moraju domene biti što krače, da mora u njima biti kakva ključna riječ, koja je jako bitna za tvrtku – na primjer, ako prodajete tenisice, neba ona izgleda na primjer nekako tako – najboljetenisice.hr. Sada razumijete?

Nešto takvo, što smo sada gore napisali, dobro je za vas, da ćete se što više uvrstiti u Google tražilici, ali naravno nije to sve. Pored toga, kako izgleda naslov vaše stranice, jako je bitno i to, kod koga ćete kupiti taj naslov. Neke tvrtke, koje prodaju domene, nude vam pored toga i servere, znači prostor, na kojeg možete nakon toga naložiti vašu stranicu. Ti serveri moraju biti jako brzi, jer ako će biti brzi i moderni, i vaša stranica će raditi bez problema, a to znači, da će se ljudi voljeti zadržavati na njoj. Možete više o tome prečitati ovdje, gdje čete nači i verovatno najbolji hrvatski hosting.

A što staviti na kraj domene?

Pored toga, što smo za sada napisali, jako je bitno i to, kakav završetak će imati vaš naslov stranice. Ako ste odlučili, da želite sa njom nešto prodati u Ameriku, onda je sigurno najbolje, da ima naslov završetak .com, ako pak želite raditi, prodavati ili obavještavati ljude u Hrvatskoj, onda pak vam je najbolje, da kupite naslov, koji će na kraju imati završetak .hr.
Sve to zbog toga, da bi vaša stranica bila u Googlu uvrštena što bolje i što više, jer jedino tako ćete na nju dobiti toliko ljudi, da bi od njih mogli živjeti i u svemu tome uživati.

https://www.youtube.com/watch?v=VI64842O4CU

Slični postovi:

DRUGI UPRAVO ČITAJU