BiznisNetflix planira ponovno dizanje cijena - evo i zašto

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

Netflix, vodeći globalni streaming div, uskoro bi mogao poduzeti korake prema značajnom povećanju cijena svojih pretplata nakon što je okončan dugotrajan štrajk holivudskih glumaca.

Samsung Galaxy S23 FE – FE serija nastavlja živjeti

Prema izvorima iz unutarnjih poslova, razgovori o poskupljenju vode se na globalnoj razini, a nagađanja upućuju na početno uvođenje u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Međutim, točan iznos povećanja i datum stupanja na snagu još uvijek nisu otkriveni, a Netflix nije službeno komentirao objavljene planove poskupljenja.

BIZIT 2023: Znanje vrijedi, neznanje košta

Odluka o povećanju cijena dolazi nakon što je Ceh američkih pisaca (WGA) okončao 148-dnevni štrajk holivudskih studija. Ovaj potez imao je značajan utjecaj na usluge streaminga, prisiljavajući platforme za strujanje da dijele podatke o strujanju s WGA-om, što je dovelo do preoblikovanja krajolika industrije zabave.


tekst1naslovna

Dok Sindikat glumaca SAG-AFTRA nastavlja štrajk, uzrokujući odgode velikih filmskih projekata kao što su ‘Dune: Part 2’ i ‘Spider-Man: Beyond the Spider-Verse,’ Netflix ostaje proaktivan.

Huawei Watch GT 4 stigao u prodaju

Izvršni direktor Ted Sarandos naglasio je spremnost tvrtke na potencijalne štrajkove, ističući oslanjanje na robusnu i raznoliku ponudu sadržaja.

tekst1sl2 3

Netflixova odluka da podigne cijene pretplate slijedi trend u industriji. Nekoliko velikih platformi za strujanje prethodno je povećalo cijene za 25%, s ciljem uspostavljanja ravnoteže između profitabilnosti i privlačenja korisnika jeftinijim planovima podržanim oglasima.

Nio i Mercedes razmatraju počekat suradnje

Vodeći konkurent u SAD-u, Disney+, trenutno nudi svoju uslugu za 13,99 dolara mjesečno. Zanimljivo je napomenuti da se Netflixov pristup financijskim izazovima razlikovao od konkurenata.


tekst3naslovna 6

Umjesto naglog povećanja cijena, tvrtka je provela mjere za suzbijanje dijeljenja lozinki među pretplatnicima, potez koji je zadržao postojeće korisnike i privukao nove.

Disney+ ide putem Netflixa – zabrana dijeljenja lozinki i poskupljenje u najavi

Ova strategija rezultirala je značajnim priljevom od 6 milijuna novih pretplatnika, čime je ukupno članstvo Netflixa na globalnoj razini dostiglo 238 milijuna.


tekst2naslovna 3

Prethodno restrukturiranje Netflixovih planova pretplate dogodilo se u veljači kada su cijene snižene u nekim zemljama. Nakon tih prilagodbi, uslijedila je provedba mjera za ograničavanje dijeljenja zaporki, koja je u svibnju uvedena u više od 100 zemalja.

Qualcomm uvelike na AR/VR tržištu – predstavljeni Snapdragon XR2 Gen 2 i AR1 Gen 1

Dok se industrija zabave suočava s ovim izazovima, potrošači i stručnjaci u industriji pomno prate kako će ove promjene utjecati na njihovo iskustvo strujanja i budućnost digitalne zabave.


tekst3naslovna 1

Povećanje cijena pretplate na streaming usluge kao što je Netflix često je osjetljiva tema među korisnicima. S obzirom na sve češće promjene u industriji i sve veću konkurenciju, tvrtke se trude prilagoditi svoje poslovne modele kako bi osigurale stabilnost, profitabilnost i kvalitetu usluge.

Samsung Galaxy S24 serija pokazuje ponosno dimenzije

Uzimajući u obzir sve ove faktore, povećanje cijena pretplate može se smatrati neizbježnim korakom za Netflix i slične platforme. Iako korisnici često nisu oduševljeni povećanjem cijena, razumijevanje razloga iza ovakvih promjena može pomoći u sagledavanju šire slike.

tekst1naslovna 4

Industrija zabave i streaminga doživljava brz i dinamičan razvoj, a Netflix je bio predvodnik u tom procesu. Kako bi održali svoju konkurentnost i nastavili pružati visokokvalitetni sadržaj, streaming platforme moraju ulagati u produkciju novih filmova, serija i drugih formi zabave. To zahtijeva značajne financijske resurse, što je jedan od ključnih razloga za razmatranje povećanja cijena pretplate.

Vidi još i…


tekst2naslovna1

Android 14 – vrijedi li čekanja

Važno je napomenuti da su povećanja cijena pretplate uobičajena u industriji zabave, posebno u svijetu streaminga. Ostale popularne platforme poput Amazon Prime Video, Hulu i Disney+ također su povremeno prilagodile svoje cijene pretplate kako bi odražavale rastuće troškove proizvodnje i pružile korisnicima bolje iskustvo.


tekst3sl3

S obzirom na ovu dinamiku, Netflix je bio pažljiv u pristupu povećanju cijena, nastojeći zadržati ravnotežu između zadovoljavanja financijskih potreba i očuvanja privlačnosti svoje usluge za korisnike.

Huawei nova 12 i nova 12 Pro donose novitete – na tržištu krajem godine

Društvo je sve više okrenuto digitalnoj zabavi, a streaming platforme postaju ključna sredstva za pristup raznolikom i visokokvalitetnom sadržaju.


tekst3naslovna 1

S obzirom na ovaj trend, ulaganje u proizvodnju originalnih naslova i raznovrsne sadržaje postaje imperativ. Povećanje cijena pretplate omogućava Netflixu da nastavi s investiranjem u ovu produkciju i osigura korisnicima širok spektar zabavnih opcija.

Google nas služi već 25 godina – 5 inovacija na koje smo zaboravili

Kako se streaming industrija mijenja, i potrošači razvijaju nove navike gledanja, važno je da streaming platforme prate ove trendove i prilagode se tržišnim zahtjevima.


naslovna11 2

Povećanje cijena pretplate može biti ključni korak u održavanju konkurentnosti, financijske održivosti i pružanju kvalitetnog sadržaja korisnicima diljem svijeta.

Xiaomi 12T Pro vs Xiaomi 13T Pro

Kako će ova najavljena promjena utjecati na korisničko iskustvo i ukupnu industriju, ostaje vidjeti u budućnosti. Jedno je sigurno – streaming platforme će i dalje biti središnje mjesto zabave u digitalnom svijetu.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU