PAMETNI TELEFONIOnePlus V Fold – spoj tankog kućišta i vrhunskog zoom-a

OnePlus V Fold – spoj tankog kućišta i vrhunskog zoom-a

Nije više novina da tržište sada već „malo malo” dobiva nove generacije sklopivih pametnih telefona. Tu „eru” svakako je započeo Samsung a ostali proizvođači samu su nastavili.

WhatsApp novim ažuriranjem skriva „neželjene” pozive

Jedan od njih koji će uskoro predstaviti svoj primjerak sklopivog telefona je i OnePlus. O ovome smo već pisali ali danas (napokon) imamo prilike zaviriti u dodatne značajke.

tekst1sl1 7

OnePlus V Fold bit će ime s kojim će prvi sklopivi telefona iz okrilja OnePlus tvrtke, doći na tržište. Iako se očekivalo kako će OnePlus po pitanju dizajna i smjernica slijediti svoje konkurente (Oppo, Vivo), čini se kako će njegov smjer biti posve drugačiji.

Stigao je Huawei nova 11i, cijena 239 eura

Ipak potrebno je naglasiti kako će OnePlus V Fold donijeti spoj ultra tankog dizajna i vrhunske kamere. Prepoznatljiv dizajn koji je otkrio Steve Hemmerstoffer iz OnLeaksa (putem Smartprixa) donosi sa sobom i neke dobrodošle detalje, kao što je pravokutni otvor leće jedne od stražnjih kamera, što ukazuje da bi OnePlus V Fold mogao biti jedan od rijetkih sklopivih uređaja s periskopski zum objektivom.

tekst1sl2 2tekst1sl2 2

Kada smo već kod kamera onda moramo glasiti kako će ona glavna dolaziti s rezolucijom od 50MP, dok će „selfie” kamera donositi 32MP. Sumnja se kako će senzor glavne kamere posjedovati 1” ali nam svakako ostaje da još malo saslušamo glasine prije samog predstavljanja.

Xiaomi 13 Pro recenzija

Veličine zaslona OnePlus V Fold u ovom trenutku svatko može nagađati, ali gledajući rendere ovdje, to definitivno neće biti kompaktni sklopivi munchkin kao što je Oppo Find N2, na primjer, već prije u carstvu sklopivih telefona sa 6 + inčni pokrovni zaslon i glavni zasloni koji se približavaju oznaci dijagonale od 8″.

tekst1sl3 2tekst1sl3 2

Glavni zaslon će navodno biti 2K AMOLED zaslon štedljive LTPO varijante koji također omogućuje visoke stope dinamičkog osvježavanja radi uštede baterije.

Tesla HW 4 vs. HW 3 – evo zašto nije moguća naknada ugradnja

OnePlus V Fold izgleda iznimno tanko na ovim renderima, s jednakom debljinom svake polovice, a samo krug kamere strši van za smještaj fotografskog pribora na gornjoj polici.

tekst1sl4tekst1sl4

Gumb za uključivanje sa strane čini se kao da sadrži skener otiska prsta za biometrijsku identifikaciju, dok set s tri zvučnika upotpunjuje zvjezdane multimedijske dijelove sljedećeg OnePlus telefona za osobnu zabavu s velikim glavnim zaslonom.

Mercedes-Benz – budućnost elektrifikacije naziva se Vision One-Eleven

Unutarnji zaslon također se naizgled savija preko jedne od onih minijaturnih šarki koje omogućuju gotovo nevidljiv nabor na sredini zaslona telefona kada se otvori.

tekst1sl1 2tekst1sl1 2

Za kraj, ali ne manje važno, OnePlus V Fold je obučen u neku vrstu crne veganske kože, no vjerojatno bismo svjedočili i najavi verzije sa staklenim kućištem. Find X6 Pro označio je povratak kožnog dizajna za holding, a OnePlus sada slijedi taj primjer, budući da se kožni X6 Pro pokazao pravim hitom među korisnicima koji su umorni od mora staklenih telefona oko sebe.

Xiaomi 14 Pro – na „tragu” svojeg prethodnika

Prvi sklopivi telefon iz OnePlusa navodno će također biti objavljen u SAD-u i Velikoj Britaniji, a zadnji prijedlozi su odredili početak kolovoza kao datum izlaska.

tekst1naslovnatekst1naslovna

To će se dogoditi ubrzo nakon lansiranja Samsung Galaxy Z Fold 5, ostavljajući malo sumnje na koga OnePlus izravno cilja s V Foldom. Međutim, kao izravni konkurent Z Fold 5, OnePlus V Fold vjerojatno neće biti jeftin, iako očekujemo da će koštati mnogo manje od Samsungovog sklopivog vrhunskog modela u SAD-u.

Post – „Twitter novog doba” dostupan za iOS

Međutim, vjerojatno će imati bolje specifikacije, zajedno sa procesorom Snapdragon 8+ Gen 2, periskopskom kamerom s optičkim zumom i ultrabrzim punjenjem od 100 W koje će u trenu napuniti bateriju od 4800 mAh.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra dobio FCC certifikat

Te će specifikacije vjerojatno odvući mnoge kupce od Z Fold 5, pod uvjetom da V Fold bude lansiran u SAD-u po cijeni od oko 1500 USD za verziju od 512 GB, i to s dobrim razlogom.

Intervju: Li Changzhu, Huawei: XMAGE se nastavlja razvijati

Ako je vjerovati ovim glasinama ona znači kako je vrijeme koje je ispred nas – kraj srpnja i početak kolovoza itekako zanimljivo kada je tržište sklopivih telefona u pitanju.

Apple – (besplatno) preuzmite bete: iOS 17, iPadOS 17, MacOS Sonoma, watchOS 10

Te upravo imamo prilike govoriti o dva ljutita rivala (konkurenta) Samsung Galaxy Z Fold 5 te OnePlus V Fold, modelima sklopivih telefona.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU