TutorijaliPodvodna kamera malih dimenzija i cijene

Podvodna kamera malih dimenzija i cijene

Kada je 1826. godine napravljena prva kamera i slikana prva fotografija, bilo je teško zamisliti da će u budućnosti kamere stati u džep i slikati ili snimati nevjerojatno kvalitetne videe. Uz to danas je podvodna kamera normalna stvar, te pod vodom može svatko snimati. Danas su sportske kamere postale veoma zanimljive u svijetu, a glavni razlog toga je što su malih dimenzija i snimaju kvalitetne fotografije. Podvodna kamera je svaka kamera koja može ići pod vodu bez da pretrpi oštećenja, a kao puno jeftiniju opciju od kreiranja kamere koja će biti vodonepropusna, proizvođači nude vodootporna kučišta za kameru.

Što je podvodna kamera?

Video kamera je svaka kamera koja služi za elektroničko snimanje videa, a podvodna kamera je svaka kamera koja ne propušta vodu, bilo u kućištu ili bez. Danas su sportske kamere najpopularnije vrste kamera, a svoju popularnost u velikoj većini trebaju zahvaliti Go Pro kamerama koje su u kratko vrijeme zavladale tržištem. Ni one, kao ni niz drugih sportskih kamera nisu vodootporne, a kako bi se kamere mogle koristiti i pod vodom koristi se zaštitno kućište. Kućište se na kameru jednostavno postavi i kada je zatvoreno sprječava ulazak vode u kameru.

Video kamere rade na dva načina, a to su: zapisivanje pokretnih slika za kasniju upotrebu, te hvatanje žive slike koja se rabi kod nekog prijenosa, te se bez spremanja prenosi gledateljima.

Kamere kroz povijest

Prve video kamere pojavile su se početkom 20. stoljeća. Tada su kamere rabile mehanički disk, a one koje su rabile elektronsku cijev pojavile su se tijekom 1930-ih godina. Kasnije su 1980-ih zamijenjene sa poluvodičkim CCD kamerama, a i dan danas je velika većina video kamera koje se rabe u industriji upravo poluvodičkog tipa.

podvodna kamera malih dimenzija i cijene

Sportske kamere predvodnik su revolucije

Kada bi vam netko prije 20-ak godina rekao da ćete danas moći snimati Full HD video pomoću kamere koja će vam stati u džep, zasigurno biste mu rekli da je lud. Prava promjena kod video kamera dogodila se je 2002. godine dolaskom popularne Go Pro kamere na tržište. Nick Woodman stvorio je prvu kameru malih dimenzija koja snima video sadržaj visoke kvalitete, te je na taj način uveo potpuni zaokret na tržištu video kamera. Kamera je stvorena sa ciljem da bude sportska kamera, a uz korištenje dodataka bila je i podvodna kamera. Kroz godine mnogi sportaši koristili su Go Pro i preko njega snimali sadržaj, te postali su popularni. Uz to popularizirali su i sportske kamere. Budući da bi zatvaranje kamere i stvaranje nepropusne kamere bilo veoma zahtjevno, te bi otežali i proces popravljanja, sportska kamera kako bi postala podvodna kamera koristi kućište koje sprječava ulazak vode u kameru. Upravo zbog toga ove kamere mogu snimati i sadržaj pod vodom ili na lošim vremenskim uvjetima.

podvodna kamera malih dimenzija i cijene

Podvodna kamera služi i za druge oblike snimanja

Podvodna kamera je i sportska kamera, te osim za snimanja pod vodom služi i za razna druga snimanja, poput snimanja sporta, vožnje ili pak snimanja iz zraka putem drona. Vjerujemo da ste čitajući ovaj članak već sada primjetili da su sportske kamere donjele pravu revoluciju u svijetu. Podizanjem popularnosti dronova, sportske kamere postale su glavna kamera za snimanje iz zraka, a to mogu zahvaliti upravo svojim malim dimenzijama, te lakoći. Kut snimanja iz zraka koji je prije svega nekoliko godina gledajući neki film oduzimao dah ljudima, danas može snimiti svatko ukoliko posjeduje dron i neku sportsku kameru.

youtube video

Snimanje pod vodom

Ipak, da se vratimo na glavnu funkciju kojom se podvodna kamera može pohvaliti, to je snimanje pod vodom. Veoma je važno napomenuti da prije svakog korištenja testirate kućište kamere kako na nekom dijelu ne bi došlo do slabijeg stiskanja gume i propuštanja vode do kamere. Podvodna kamera iako može snimati pod vodom, bez vodootpornog kućišta nije vodootporna.

Gdje kupiti podvodnu kameru?

Najjednostavnija i najbrža kupnja danas se odvija na internetu. Osim toga razne internet prodavaonice nude dobre popuste kako bi navukle goste na internet kupnju. Naša preporuka kupnja je podvodne kamere na web shopu wayteq.si koji je specijaliziran za prodaju raznih stvari iz svijeta tehnike. U svega nekoliko klikova mišem možete odabrati kameru koju želite i naručiti je na svoju adresu, te već kroz nekoliko dana od dana naručenja početi snimati video sadržaj koji ostavlja bez daha!

Trebate više informacija o tome koje vrste zaštitne maskice za mobitel su vam dostupne. Slijedite linku da saznate više.

Slični postovi:

DRUGI UPRAVO ČITAJU