BiznisPost – „Twitter novog doba” dostupan za iOS

Post – „Twitter novog doba” dostupan za iOS

Važno: Kako (ukloniti) deaktivirati Twitter?

Popularnost Twitter-a u posljednje je vrijeme doista upitna. Sve je to naravno kulminiralo „čudnim i skandaloznim” odlukama Elon-a Musk-a. Upravo je on uvidio da je zaista pogriješio i odlučio otići s čelnog mjesta ali prekasno „Elon Musk odlazi s čelnog mjesta Twitter-a”.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold 5 modeli dostupni na „promo” fotkama

No danas želimo reći i dokazati vam kako je ova njegova odluka stigla zaista prekasno. Jer je tržište upravo dobile novog konkurenta. Novu aplikaciju (servis) koji će odlučno „puhati za vratom” Twitter-u a čini nam se kako je ovo zaista „početak kraja” ove popularne platforme.

Ime konkurenta je „Post” i donosi sve ono što i Twitter samo ne popraćeno čudnim odlukama „šefova” već na jednostavan i na nenametljiv način.

Google je pred slomom kada je oglašavanje u pitanju unutar EU

Post je nedavno lansirao svoju aplikaciju za iOS, s ciljem da ljudima pruži novi način primanja i praćenja vijesti. Ako otvorite Post, vidjet ćete njihovu izjavu na naslovnici koja kaže:

Dobrodošli na civilno mjesto gdje stvarni ljudi mogu raspravljati o idejama i učiti od stručnjaka, novinara i individualnih kreatora.

Post nudi tri feeda:

  • praćenje
  • istraživanje
  • vijesti

Feed vijesti nudi vijesti raznih izdavača, uključujući Reuters, The New Yorker, The Independent, NBC News, Fortune Magazine i mnoge druge. Za čitanje njihovih članaka morate platiti bodovima.

Svi iPhone 15 modeli imati će glavnu kameru od 48MP – zaista?

xff 970x250 hr

Svaki članak ima cijenu u bodovima, koju možete kupiti kupnjom putem aplikacije. Za 4,29 USD možete dobiti 300 bodova, a s obzirom na to da je za većinu članaka potreban samo 1 bod, to pruža obilje materijala za čitanje.

tekst2sl2 1

Naravno, postoje neki članci koji vrijede 29 ili više bodova, ali to su iznimke, a ne pravilo. Mnogi članci dostupni na Postu besplatni su za čitanje na web stranicama njihovih izdavača, a neki bi se mogli zapitati zašto bi ih u tom slučaju trebali platiti.

AMD predstavio Ryzen Pro 7000 – za stolna (desktop) i prijenosna računala

Pa, Post nema nikakvih oglasa, što je zaista osvježavajuća novina i jedan novitet za kojega se nadamo kako će prepoznati i izdavači (kreatori) ali i konzumenti sadržaja.

tekst2sl3 1

Nakon registracije dobit ćete na dar 50 bodova koje možete iskoristiti za čitanje članaka. Govoreći o registraciji, malo je drugačiji od uobičajenog postupka instaliranja aplikacije na vaš iOS uređaj budući da još nije dostupna u App Storeu.

YouTube po tiho gura „Shorts” na vrh vašeg Feed-a – korisnici bijesni!

Čitav proces registracije na „Post” nešto je malo drugačiji, pošto isti još nije dostupan unutar AppStore trgovine aplikacija. Potrebno je posjetiti „Post” (službenu stranicu) izvršiti prijavu putem Google servisa te skenirati pripadajući QR kod.

[Uradi sam]: Prijenos iCloud e-mail servisa na Android

Ako ne želite koristiti Google za prijavu, jednostavno možete kreirati račun i putem nekog od ostalih (raznoraznih) e-mail klijenta. Nakon toga, upute će vas voditi da dodirnete gumb za dijeljenje, a zatim kliknete gumb “Dodaj na početni zaslon” ako želite koristiti Post kao aplikaciju.

Meta također radi na „konkurentu” Twitter-a – u javnosti dostupan prikaz

Tada bi trebao biti dostupan na vašem početnom zaslonu. I što se čekate, isprobajte „Post” i javite nam dojmove – mi ćemo isprobati.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU