PAMETNI TELEFONIRealme GT Neo 5 imati će brzo punjenje od 240W

Realme GT Neo 5 imati će brzo punjenje od 240W

Nije vam se naslov „pričinio”, dolaze na tržište uskoro telefoni koji sa sobom donose „super brza punjenja”. Da budemo precizniji radi se o 240W.

Samsung: evo kako povećati sigurnost na mobitelima

Što je dostatno da se jedan pametni telefon „napuni” od 0-100% za 10min. Ipak iskoristimo priliku i malo vam bolje objasnimo o čemu se tu zaista radi. Naime tvrtka Realme ima u planu predstaviti novi pametni telefon pod nazivom „GT Neo 5”.

Posebnosti ovog pametnog telefona nisu kamere ili vrhunski zaslon, posebnost je njegova baterije. Odnosno vremensko razdoblje za koje se baterije Realme GT Neo 5 modela može napuniti.

Oppo razvija vlastiti procesor za pametne telefone – po uzoru na Samsung

O „SuperVOOC” punjaču već smo pisali na našim stranicama. Ovaj punjač odnosno tehnologija punjenja ponajprije se vezuje uz tvrtku Oppo ali korištenje može biti moguće i pri ostalim proizvođačima.


tekst2sl2

Da nije sve na razini glasina dokazuje i fotografija (koja se nalazi unutar teksta) koja pokazuje 240W „SuperVOOC” punjač u stvarnosti. Snaga ovakvog punjača za pametne telefone je 20V pri naponu struje od 12A.

Tehnološke inovacije i korisničko iskustvo kao glavni temelj Huaweijevog razvoja  

Da čitava priča zaista ima smisla dokazuje još jedan detalj kod Realme GT Neo 5 pametnog telefona. Upravo će ovaj pametni telefon posjedovati (imati unutar sebe) dvije zasebne baterije unutar kojih će biti implementirana tehnologija punjenja.


tekst2sl3

Njihova glavna zadaća bit će „briga”oko snage i brzine punjenja kako se baterije jednostavno ne bi pregrijale i tako prouzročile moguću štetu na pametnom telefonu.

Huawei ponovno koristi 5G na telefonima – Wiko 5G

Iako su neke glasine tvrdile kako će Realme GT Neo 5 „dopuštati” brzo punjenje pri 150W, čini se kako te glasine nisu točne i kako će zaista mogućnost brzog punjenja biti pri maksimalnom kapacitetu, odnosno pri 240W.

READ  Tko će sve koristiti Snapdragon 8 Gen 2?

tekst2sl4

Ovo u suštini nije ništa novo, pošto se navedena tehnologija punjenja tržištu predstavila prošle godine na MWC sajmu u Barceloni. Sada će ista ta tehnologija punjenja zaživjeti i u stvarnoj primjeni na pojedinom modelu pametnog telefona.

Apple iPhone 15 Ultra – slamka spasa za Američkog giganta

Ponekad nas ovakvi članci tjeraju na promišljanje dali nam je zaista potrebno imati kraj sebe „mobitel” koji se može napuniti za 10min pa i kraće?


tekst2sl5

I dali je ovo samo dokaz da je industrija pametnih telefona došla svome „kraju” i da je vrijeme za drugačiji način korištenja pametnih telefona?

Samsung Galaxy S24 Ultra posjedovati će novi Telefoto senzor

Jer ako sada u 2023. godini imamo 240W „brzo punjenje” pri pametnim telefonima, što nas tek očekuje u razdoblju od narednih desetak godina?

Gdje je granica te industrije i dali nas stvarno očekuje sklopivi pametni telefon sa „super, super” brzim punjačima koji će od 0% do 100% napuniti telefon za 5min? Slobodno nam se javite u komentare i kažite nam mišljenje.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU